Go back

Oproep: kom zaterdag het nieuwe clublied inzingen op de Freethiel!

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

De afgelopen maanden werden op en rond de Freethiel heel wat zaken gewijzigd of vernieuwd: de club lanceerde een nieuwe huisstijl en logo, er werd een vernieuwde structuur uitgewerkt, er kwam een nieuwe website, een nieuwe naam voor onze mascotte, enzovoort. Op dit eigenste moment zitten er alweer twee nieuwigheden in de pijplijn: de spelersbus die wordt ‘gewrapt’ in onze nieuwe stijl en een gloednieuw clublied, een initiatief van Peter Thyssen.

Het nieuwe clublied van Waasland-Beveren, waarvan tekst en melodie werden bedacht door niemand minder dan Peter Thyssen en waarvoor Hannes De Maeyer de arrangementen schreef, zit momenteel in zijn voltooiingsfase en is klaar om te worden ingezongen. De tekst kwam overigens tot stand na enkele overlegmomenten met vertegenwoordigers van verschillende supportersverenigingen en sfeergroepen. In de loop van de week wordt de lead ingezongen door Peter Thyssen en Patrick De Paepe. Zaterdagochtend staat een nieuwe studiosessie ingepland en in de namiddag zijn alle supporters welkom om het lied mee te komen inzingen op de Freethiel.

Bedoeling is om zaterdag tussen 13.30 u. en 15.30 u. het lied met zo veel mogelijk supporters in te zingen in vak E, dit om een ‘live’ effect te creëren in de opname van het clublied. De tekst zal daarbij worden geprojecteerd op het ledscherm. Peter Thyssen zelf zal uiteraard aanwezig zijn om een en ander in goede banen te leiden, en tegen het einde van de sessie zullen de spelers de aanwezige supporters komen groeten voor zij naar Kortrijk vertrekken. Een extra stimulans nodig? Elke aanwezige zanger/supporter krijgt 1 gratis drankjeton. Ook zal onze nieuwe spelersbus in primeur te bewonderen zijn op de Freethiel! Smeer dus maar alvast jullie kelen en kom zaterdag massaal naar de staantribune!