Go back

Ronny Van Geneugden: “De groep wil absoluut winnen”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Zaterdag kijkt Waasland-Beveren in de ogen van Cercle Brugge op de Freethiel, in een duel tussen de nummers 13 en 14 in de Jupiler Pro League. W-B Moet met Aboubakar Oumarou, Mijusko Bojovic, David Addy, Renaud Emond en mogelijk ook David Destorme een pak sterkhouders missen tegen groen-zwart. Toch klinkt Ronny Van Geneugden strijdvaardig voor de confrontatie. De hoofdcoach verwacht dat zijn spelers er alles aan zullen doen om de drie punten thuis te houden: “Ik wil Cercle Brugge zeker niet onderschatten, maar we gaan vol voor de zege. We zullen er alles aan doen om de 3 punten op de Freethiel te houden.”

“Die intentie, de drang om naar voren te spelen, moet ook vanaf minuut één duidelijk zijn”, vervolgt Van Geneugden. “We willen de voorbije week doorspoelen. Hopelijk zitten de wedstrijdomstandigheden nu eens mee.” Een zespuntenmatch wil de oefenmeester het duel niet noemen, maar winst of verlies zou na 10 speeldagen toch een verschillende tussentijdse balans opleveren. “Bij 11 punten uit 10 wedstrijden zitten we op schema, 8 punten op 30 zou dan weer wat minder zijn dan wat we eigenlijk zouden willen. Maar met dat scenario wil ik nu geen rekening houden. De groep heeft duidelijk gemaakt dat het absoluut wil winnen. We moeten nu ons eergevoel tonen”, aldus Van Geneugden.