Go back

Ronny Van Geneugden: “Een pluim voor heel de ploeg”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“We wonnen verdiend van Cercle Brugge”, concludeerde Ronny Van Geneugden na de 1-0-zege tegen de Vereniging. “Met 18 doelpogingen in 93 minuten hadden we er misschien nog eentje meer moeten maken. In de tweede helft zetten we meer druk, was er meer drang en geloof bij onder spelers. De groep is volwassen omgegaan met de rode kaart voor N’Diaye. De kansen bleven komen, de organisatie stond er en de spelers coachten elkaar.”

“Ik wil een pluim geven aan de hele groep”, complimenteerde de oefenmeester zijn pupillen. “We gaven niets weg in verdedigend opzicht, ook voor de rode kaart. Iedereen wist dat er absoluut gewonnen moest worden. De drie punten deden deugd, voor iedereen.”

Komend weekend is er geen competitievoetbal, de eerstvolgende JPL-opdracht voor W-B is de wedstrijd bij KV Kortrijk op zaterdag 18 oktober. “We hebben nu twee weken de tijd om ons voor te bereiden. Dankzij de overwinning kunnen we in alle rust en op een positieve manier richting de wedstrijd tegen Kortrijk toewerken”, aldus Van Geneugden.