Go back

Ronny Van Geneugden: “Hopen op zelfde vervolg als na vorige break”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Zaterdagavond komt Waasland-Beveren weer in actie in de Jupiler Pro League. Er wacht Ronny Van Geneugden en zijn spelers een lastige uitwedstrijd bij KV Kortrijk. Toch gelooft de oefenmeester in de kansen van zijn pupillen: “Kortrijk heeft een goede ploeg, maar we gaan ons niet ingraven daar. We moeten verder borduren op wat goed was tegen Cercle Brugge. Al ben je natuurlijk zo sterk als de tegenstander toelaat.”

Door het interlandweekend had de groep een week extra om naar de wedstrijd toe te leven. “De spelers zijn maandag na een vrij weekend weer met volle moed op de training verschenen”, vertelt Van Geneugden. “De vorige interlandbreak heeft ons goed gedaan, er ¬†volgde toen een overwinning bij Zulte Waregem. Laten we hopen dat we zaterdag hetzelfde vervolg mogen hebben. Zo’n vrij weekend moet je trouwens winnend kunnen aanvatten. Het gevoel na de zege tegen Cercle Brugge was zeer goed en zorgde voor rust in de kleedkamer.”

Hoe schat¬†Van Geneugden de Kerels, die hun laatste twee duels in de Jupiler Pro League wisten te winnen zonder tegendoelpunten, in? “. KV Kortrijk is goed in balbezit en -verlies en speelt gevarieerd. We moeten hun vrije zones zoeken, hen vastzetten en van daaruit ook proberen te dreigen. Zij nestelen zich toch ieder jaar in de subtop, leunen dicht aan bij de ploegen die voor Play-Off I strijden. Ook dit jaar, als je twee keer wint sta je plots weer heel wat hoger in de stand. Andersom geldt dat natuurlijk ook.” KV Kortrijk staat na tien speeldagen op en achtste plaats met 13 punten, twee meer dan Waasland-Beveren.