Go back

Ronny Van Geneugden: “Iedereen houdt elkaar scherp”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Woensdagavond speelt Waasland-Beveren een midweekmatch bij KAA Gent. Geen makkelijke affiche om de ‘last minute’ nederlagen tegen KV Kortrijk en KRC Genk weg te spoelen, weet ook trainer Ronny Van Geneugden. “Wij moeten onze eerstvolgende wedstrijd met een goed gevoel afsluiten. We moeten dus een resultaat neerzetten. Dat zal niet eenvoudig worden tegen Gent, dat terecht op een Play-Off I-plaats staat.” De oefenmeester voegt daar wel onmiddellijk aan toe dat de wedstrijd tegen Genk ook geen makkelijke opgave was, “en toch hebben we veel kansen gecreëerd tegen hen. Onze prestatie tegen Genk was goed. We hebben onze voet naast die van een topclub kunnen zetten en hebben daar ook complimenten voor gekregen. Doodjammer dat we in het slot weer een punt verliezen.”

“We zijn dit seizoen nog geen enkele keer van het veld gespeeld”, merkt Van Geneugden op. Ook tegen Gent verwacht de Limburger dat zijn spelers tot het uiterste gaan om niet met lege handen huiswaarts te keren. “We moeten de doelkansen die we creëren ook afmaken en eens het laken naar ons toe trekken. Dat zou ons een boost geven waarop we kunnen verder bouwen. Met de ingesteldheid in de groep zit het alvast goed. Er wordt hard en goed gewerkt op training. Iedereen houdt elkaar scherp.”