Go back

Van Geneugden: “We kwamen aanvallend te kort”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Geen tweede zege op rij voor W-B in de Jupiler Pro League. Na de 1-0-overwinning tegen Cercle Brugge, ging W-B zaterdagavond met 2-1 onderuit op het veld van KV Kortrijk. Een terechte uitslag omdat W-B aanvallend te onmondig was, zei trainer Ronny Van Geneugden na afloop. Al kwam geel-blauw nog erg dicht bij een punt op karakter.

“We wisten dat KV Kortrijk een goed voetballende ploeg was en sterk op aanvallende stilstaande fases”, opende Van Geneugden de persbabbel na de wedstrijd. “Ze kwamen al vroeg op voorsprong en drukten dan door voor een extra doelpunt, waardoor we het even moeilijk hadden. Daarna konden we het evenwicht herstellen, ook al had de thuisploeg het meeste balbezit.”

“Ik vond ons niet balvast genoeg op de helft van de tegenstrever in de eerste helft en we konden niet genoeg dreigen. Daarom ook dat we snel na de rust een dubbele wissel doorvoerden. Die deed ons goed, we pakten de wedstrijd in handen en maakten gelijk met een penalty. Het gevoel zat goed, het spel was goed, tot die penaltyfase en domme rode kaart. Die werd dan wel gecompenseerd door een prima redding van Colin, waardoor we in de wedstrijd bleven.”

Met z’n tienen hield W-B lang stand en leek het op weg naar een punt, zag ook Van Geneugden. “We toonden veel wilskracht, organisatie, een  goede mentaliteit en veel teamspirit. Op één minuut van het einde hoop je dat je naar je supporters kan gaan om samen een punt te vieren. Jammer dat een individuele fout dan de oorzaak is van het feit dat je met nul punten naar Beveren moet. Het tweede doelpunt van Kortrijk kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen, zonder afbreuk te doen aan het tempo en de druk die ze oplegden. Ik denk dat wij het tot dan goed in de hand hadden want zij waren verplicht ballen vrij vroeg in de zestien te droppen, waar wij met onze gestalte oplossingen voor hadden.”

“Een punt zat er lang in. We hadden graag de lijn willen doortrekken van onze prestatie tegen Cercle Brugge. Maar in aanvallend compartiment waren een aantal jongens onder hun niveau. We konden dat dus voor een stuk herstellen in de tweede helft, maar dat was van korte duur omdat we snel met z’n tienen kwamen te staan”, aldus Ronny Van Geneugden.