Go back

W-B – Cercle Brugge (04-10): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Dit weekend wordt de tiende speeldag van de Jupiler Pro Leaque afgewerkt. Op zaterdag 4 oktober(aftrap 20.00 u.) ontvangt Waasland-Beveren Cercle Brugge op de Freethiel. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Thierry Derycke.

Het is de vijfde confrontatie tussen beide elftallen in de hoogste voetbalklasse. Twee seizoenen geleden kon Waasland-Beveren in eigen huis zijn eerste overwinning ooit in de Jupiler Pro League boeken tegen de groen-zwart. De terugwedstrijd eindigde op een 2-2-gelijkspel. Vorig seizoen werd de wedstrijd op de Freethiel met 0-1 verloren en eindigde de wedstrijd op Jan Breydel op een brilscore.

In de stand staat Cercle Brugge met 9 punten -ééntje meer dan W-B- op een dertiende plek, één plaats hoger dan geel-blauw. Bij winst wipt W-B dus over de Bruggelingen in het klassement. Ook de nummers 15 en 16 in de rangschikking, Zulte Waregem en Lierse SK, ontmoeten elkaar komend weekend in een onderling treffen.

Bij Waasland-Beveren zijn er een aantal spelers die het duel met de Vereniging aan zich voorbij moeten laten gaan. Zo zit David Addy een eerste van twee schorsingsdagen uit en liggen Aboubakar Oumarou, Mijusko Bojovic, Jorn Vermeulen en Renaud Emond in de lappenmand. David Destorme is twijfelachtig. Zaterdag wordt voor de wedstrijd nog getest of hij speelklaar is, voorlopig behoort hij tot de selectie. David Hubert en Robson Severino da Silva zijn bij een gele kaart tegen Cercle Brugge geschorst voor de wedstrijd bij KV Kortrijk op 18 oktober.

David Hubert wil met een positief resultaat tegen de Vereniging de mindere periode van de voorbije weken achter zich laten. “We hebben een moeilijke week achter de rug met 3 nederlagen in 7 dagen. We hadden toch gehoopt om door te stoten in de beker en tegen Standard Luik en KV Mechelen toch minstens 2 punten te pakken. We moeten nu de positieve flow van daarvoor weer oppikken. De situatie is vergelijkbaar met die van voor onze wedstrijd tegen Lierse.”

“Het is nu aan ons om onze supporters mee te krijgen en een positief resultaat neer te zetten tegen Cercle Brugge. Ons thuispubliek kan daar echt een rol in spelen. Als je je als speler gesteund voelt door het publiek, zorgt dat toch voor die paar extra procentjes.”

 

Na de vrijdagtraining maakte de sportieve staf de volgende selectie vrij (in numerieke volgorde): Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Rowell, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Coosemans, Sousa, Van den Eynde, Luyckx