Go back

W-B houdt de punten thuis tegen Cercle Brugge (1-0)

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft de drie punten thuis gehouden tegen Cercle Brugge. Na een magere helft ging W-B na de pauze steeds nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Pas in de slotfase slaagde geel-blauw erin de Brugse defensie te ontwrichten, het was Ante Vukusic die de bevrijdende 1-0 voor zijn rekening nam.

Door een handvol blessures en de schorsing van David Addy zag trainer Ronny Van Geneugden zich genoodzaakt zijn team op verschillende posities te herschikken. Siebe Blondelle moest depanneren op de linksachter. David Destorme, niet wedstrijdfit, werd vervangen door Milos Maric. Verder kreeg Jonny Rowell zijn eerste basisplaats van het seizoen en werd Ante Vukusic weer in de basis gedropt naast targetspits Amido Baldé.

Op een botsend schotje van Ibou Sawaneh en een afstandsschot naast het kader van Kristof D’Haene na viel er geen doelgevaar te noteren voor de koffie. Een lang uitgesponnen studieronde mondde uit in een eerste periode met veel middenveldspel en twee teams die weinig risico’s wilden nemen. Waasland-Beveren had het meeste balbezit en ook iets meer drang naar voren, maar verder dan enkele stilstaande fases en een paar prima crosses kwam het niet. 0-0 was de logische tussenstand na een magere eerste helft.

De tweede helft bracht verandering, met meer druk van de thuisploeg. Schoten van Amido Baldé en Jonny Rowell werden afgeblokt door de Brugse defensie. Op het uur moest groen-zwart met z’n tienen verder na rood voor Ismaïla N’Diaye. De middenvelder kwam te laat in op Robson da Silva, maar de uitsluiting leek een streng verdict. W-B bleef de druk opvoeren en ballen in de zestien pompen. Cercle zette een stevige organisatie op de mat en hield enkel de ingevallen Richard Sukuta-Pasu voor de bal. Aanvallend lieten de bezoekers na de pauze dan ook niets meer zien.

Geel-blauw kreeg nu heel wat kansen, toch wilde het maar niet lukken. Ibou schoot over de dwarsligger, het afgeweken schot van Baldé -na mooi afleggen door Vukusic- ging net naast. Met nog een tiental minuten op de klok, de tijd begon te dringen voor W-B, was het dan toch raak. Een voorzet van Siebe Blondelle werd door Baldé teruggekopt naar de eerste paal, waar Ante Vukusic met de kop raak trof: 1-0, de verdiende en bevrijdende treffer voor de thuisploeg!

Vukusic maakte een minuutje later nog bijna een tweede goal na mooi voorbereidend werk van Baldé. Het schot van de Kroaat ging net naast. Ook Baldé nam Olivier Werner nog eens onder vuur, de doelman zette zijn vuisten tegen de pegel van de stevige spits. Zo bleef het 1-0 en won Waasland-Beveren met het kleinste verschil van Cercle Brugge op de Freethiel. In de stand neemt W-B weer wat afstand van de onderste posities. Van Geneugden kan zijn troepen nu in alle rust voorbereiden op de wedstrijd in en tegen Kortrijk binnen twee weken.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Robson, Corstjens, Blondelle; Rowell, Hubert, Maric, Ibou (89′ Cale); Vukusic, Baldé

Cercle Brugge: Werner; Cornelis, Wils, Dussenne, Buysse; Godee (46′ Valcke), Van Acker, N’Diaye, D’Haene, Buyl (62′ Van Roose); Kabananga (71′ Sukuta-Pasu)

Doelpunten: 81′ Vukusic 1-0

Gele kaarten: 40′ Godee, 52′ Maric, 53′ Buyl, 57′ Baldé, 78′ Corstjens, 84′ Van Acker

Rode kaarten: 59′ N’Diaye

Toeschouwers: 4.858

Scheidsrechter: Thierry Derycke