Go back

W-B in extremis onderuit bij Kortrijk ondanks penaltysave Coosemans

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft geen positief vervolg kunnen breien aan de overwinning tegen Cercle Brugge. In Kortrijk slikte het in blessuretijd een tweede tegendoelpunt, waardoor het met een 2-1-nederlaag de bus richting Beveren in moest. De ingevallen Renaud Emond had W-B vanop de stip nog hoop gegeven.

Zorgen voor Ronny Van Geneugden voor aanvang van de uitwedstrijd bij KV Kortrijk. Kapitein David Hubert moest de wedstrijd met een lichte blessure aan zich voorbij laten gaan. Hugo Sousa was zijn vervanger, het debuut in de Jupiler Pro League voor de Portugees. Milos Maric mocht de kapiteinsband ombinden. David Addy zat zijn laatste van twee speeldagen schorsing uit. Colin Coosemans speelde zijn honderdste wedstrijd in de hoogste voetbalklasse.

KV Kortrijk nam een furieuze start in het Guldensporenstadion en Waasland-Beveren moest het spel ondergaan. De 1-0 stond al na acht minuten op het bord nadat Ivan Santini van dichtbij mocht inkoppen. De thuisploeg drukte even door en verzamelde nog kansen via onder meer Teddy Chevalier en Thomas Matton. Met een ultieme sliding weerhield Sousa die laatste van een zeker doelpunt.

Waasland-Beveren herstelde gaandeweg het evenwicht, maar geraakte niet voorbij de stugge KVK-defensie. Amido Baldé plaatste de rebound van een vrijschop van Maric zonder te kijken op het dak van het doel. Voorts werd Darren Keet nauwelijks bedreigd. Het spelniveau zakte wat en naast drie gele kartons en een schuivertje van Adam Marusic viel er niets meer te noteren in de eerste periode.

Hetzelfde spelbeeld in het begin van de tweede helft. De West-Vlamingen verzamelden wat (halve) kansen, en Van Geneugden greep dan ook snel in met een dubbele wissel: Vukusic en Sousa maakten plaats voor David Destorme en Renaud Emond. Meteen kwam W-B beter in de wedstrijd. Even voorbij het uur dribbelde Emond de zestien in, waar hij foutief werd afgestopt door Benoît Poulain. De spits legde de bal zelf op de stip en stuurde Keet de verkeerde hoek in: 1-1.

Het leek een kantelmoment te worden in de wedstrijd, maar nauwelijks enkele minuten later ging de bal aan de overzijde op de stip. Jonny Rowell werd in de warrige fase met twee keer geel van het veld gestuurd. Toch kwamen de Kerels niet op voorsprong, Colin Coosemans dook de goede hoek in en stopte de elfmeter van Teddy Chevalier.

Er volgde een slotoffensief van de thuisploeg, die ballen in de Beverse gevarenzone bleven droppen. Chevalier kwam een paar keer tot een schietkans, verder werden de meeste Kortrijkse voorzetten vakkundig ontzet door de W-B-verdediging, die sterk stond in de organisatie. Toch was het KV Kortrijk dat in blessuretijd nog de volle buit wist te pakken. Santini profiteerde optimaal van een moment van vertwijfeling bij geel-blauw en schonk zijn team in extremis de drie punten. Komende zaterdag komt W-B opnieuw in actie in de JPL, het krijgt dan KRC Genk over de vloer.

 

KV Kortrijk: Keet; També (81’ Capon), Tomasevic, Poulin, Mulemo; Marusic (84’ Van Loo), De Mets, Klaasen (72’ Dierckx), Matton; Santini, Chevalier

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Robson, Corstjens, Blondelle; Rowell, Sousa (57’ Destorme), Maric; Vukusic (57’ Emond), Baldé, Ibou (75’ Cale)

Doelpunten: 8’ Santini 1-0, 63’ Emond (p) 1-1, 92′ Santini 2-1

Gele kaarten: 37′ Blondelle, 40′ D’Ulivo, 41′ Marusic, 62′ Poulain, 66’ Rowell (2x)

Rode kaarten: 66’ Rowell

Toeschouwers: 7.123

Scheidsrechter: Christophe Delacour