Go back

W-B – KRC Genk (25-10): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Dit weekend staat speeldag 12 van de Jupiler Pro League op de agenda. Waasland-Beveren ontvangt op de eigen Freethiel de blauw-witten van KRC Genk. De wedstrijd wordt afgetrapt op zaterdag 25 oktober om 18.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Laurent Colemonts.

Het is de vijfde ontmoeting tussen beide teams in de hoogste voetbalklasse. W-B  verloor nog niet van de Limburgers. Drie keer werd er gelijk gespeeld, in het seizoen 2012-2013 twee keer met 1-1 en vorig seizoen werd het 0-0 op de Freethiel, één keer ging geel-blauw met de overwinning lopen. Iedereen herinnert zich nog wel de stuntzege (0-2) in de Cristal Arena op speeldag 27 van de vorige jaargang. Kan W-B zijn ongeslagen status tegen de Genkenaars verderzetten?

KRC Genk begon erg wisselvallig aan het huidige seizoen. Op de openingsspeeldag verloor het bij KV Mechelen, wat leidde tot het ontslag van trainer Emilio Ferrera. Er volgenden nog 7 gelijke spelen en 3 overwinningen, wat blauw-wit een puntentotaal van 16 punten en een voorlopige zevende plaats op in het klassement opleverde. De Genkenaars verkeren wel in goede doen en zetten op speeldag 11 Westerlo opzij met 3-1.

Waasland-Beveren verloor zijn wedstrijd bij KV Kortrijk in blessuretijd en staat nu op een voorlopige veertiende plaats in het klassement. Trainer Ronny Van Geneugden moet het zaterdag stellen zonder Mijusko Bojovic en Aboubakar Oumarou en ook Daimy Deflem is niet wedstrijdfit. Jonny Rowell is na zijn dubbele gele boeking van afgelopen weekend geschorst tegen Genk. David Hubert en Wouter Corstjens zijn twijfelachtig voor de confrontatie met hun ex-club. Robson Severino da Silva, Milos Maric en Hubert hebben vier gele kartons achter hun naam staan en lopen schorsingsgevaar. Jorn Vermeulen en David Addy behoren weer tot de wedstrijdkern na respectievelijk een blessure en een schorsing.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdselectie voor het duel met KRC Genk: Rogiest, Corstjens (?), Cale, Robson, Hubert (?), Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa en Luyckx.

 

Praktische mededeling: tijdens de wedstrijd vinden jaarlijkse evacuatieoefeningen plaats in het stadion met de hulpdiensten en figuranten.Geen paniek dus als u ze bezig ziet, het zijn enkel oefeningen.