Go back

W-B – KV Oostende (01-11): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Het is een drukke week in de Jupiler Pro League, de midweekduels zijn nog maar net achter de rug of komend weekend wordt alweer speeldag 14 afgewerkt. Op zaterdag 1 november ontvangt Waasland-Beveren kustploeg KV Oostende. De partij wordt afgetrapt om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Christof Dierick.

Het is de vijfde ontmoeting tussen beide teams in de hoogste voetbalklasse. Vorig seizoen boekte geel-blauw zijn eerste zege van het seizoen tegen de Kustboys. 2-0 werd het op de Freethiel na doelpunten van Robin Henkens en René Sterckx. In het Albertpark werd in zeer winderige omstandigheden met 2-1 verloren, ondanks de hoekschop van Henkens die rechtstreeks in doel werd gekruld. Tijdens de Play-offs verlieten we de kuststad met een brilscore, de laatste wedstrijd van deze nacompetitie werd thuis met 0-1 verloren.

KV Oostende is aan een wisselvallig seizoen bezig. De mannen van trainer Frederik Vanderbiest wisselen knappe zeges af met mindere prestaties. Op de vorige speeldag werd revelatie Westerlo met een 4-0-pandoering terug richting Kempen gestuurd. Zo prijkt KVO na 13 speeldagen op een mooie, gedeelde zevende plaats. Vijf keer werd er gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en vijf maal verloren.

W-B verloor de voorbije drie wedstrijden in de competitie en staat nu op een voorlopige vijftiende plaats in het klassement. Het ligt allemaal nog dicht bij elkaar in de buik van het klassement. Een goede prestatie tegen KVO zou de Leeuwen een boost kunnen en moeten geven voor de moeilijke verplaatsingen -naar Lokeren en Club Brugge- die nog volgen.

Trainer Ronny Van Geneugden moet het nog altijd stellen zonder Mijusko Bojovic (quadriceps) en Aboubakar Oumarou (knie). Ook Milos Maric (hamstrings), Cédric D’Ulivo (adductoren) en Wouter Corstjens (teen) zijn onbeschikbaar. Kapitein David Hubert en Robson Severino da Silva zijn na hun speeldag schorsing weer beschikbaar. De voorwaardelijke schorsing van David Destorme gaat pas in na het weekend. Hij speelt zaterdag zijn tweehonderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League!

 

Wedstrijdselectie voor W-B voor Waasland-Beveren – KV Oostende: Rogiest, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Baldé, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, De Pauw, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa, Luyckx en Deflem.

 

Ook voor de sfeer wordt gezorgd. Voor en na de wedstrijd wordt in het Themacafé het publiek warm gehouden door de muzikale ambiance van DJ Cloudgrinder!