Go back

W-B slikt nieuwe nederlaag, 4-1 bij KAA Gent

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren keert met lege handen terug naar huis na de uitwedstrijd bij KAA Gent. 4-1 was het zware verdict voor geel-blauw. Renaud Emond zorgde voor de pauze nog voor de gelijkmaker, maar in de tweede helft besliste de thuisploeg in tien minuten de wedstrijd.

Ronny Van Geneugden moest voor het midweekduel in Gent enkele pionnen verschuiven in zijn basisopstelling. Robson Severino da Silva en David Hubert waren er niet bij, beiden pakten tegen KRC Genk een vijfde gele kaart. Ook Cédric D’Ulivo moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan met een kwetsuur aan de adductoren. Amido Baldé en Wouter Corstjens waren twijfelachtig voor de partij en werden in laatste instantie niet wedstrijdfit bevonden. Zo kwamen Jonny Rowell, terug uit schorsing, Hugo Sousa, Jorn Vermeulen en Ebrahima Ibou Sawaneh weer in de basis.

Emond was centrumspits van dienst, met Hrvoje Cale en Ibou in steun op de flanken. Achterin een onuitgegeven viermansverdediging met van rechts naar links Vermeulen, Sousa, Siebe Blondelle en David Addy. De centrale driehoek was eveneens onuitgegeven met Rowell en Milos Maric achter David Destorme. Maric zou echter voor de pauze nog vervangen worden met een blessure aan de hamstrings. Robin Henkens was zijn vervanger.

W-B kende een moeizame start in Gent. Al na zeven minuten had Laurent Depoitre de thuisploeg op voorsprong kunnen en moeten trappen, maar de aanvaller miste zijn schot volledig. De Gentse druk hield aan onder impuls van Benito Raman, die zowel met een schot als een voorzet gevaarlijk was. Op het kwartier werd de pocketspits in de rechthoek foutief gestopt door Colin Coosemans. De elfmeter werd omgezet door Danijel Milicevic.

Na het openingsdoelpunt kwam W-B een paar keer opzetten, aanvankelijk leverde dat niet erg veel gevaar op. De kopbal van Ibou was te centraal gericht om doelman Matz Sels te verschalken. Die van Renaud Emond, kort voor de pauze, was wel fraai in het hoekje gekopt. Sels geklopt, 1-1. Sluw kopbaldoelpunt van de spits op aangeven van de ingevallen Henkens. Zo stond het halfweg 1-1.

Het eerste doelgevaar in de tweede periode kwam van de bezoekers: Ibou met een uitzwaaiende bal, Sels kon ontzetten. Het was het signaal voor Gent om wakker te schieten en in tien minuten beslisten de Buffalo’s de wedstrijd. Laurent Depoitre hield zijn mannetje af en werkte beheerst af: 2-1. Kort na het uur maakte Raman er 3-1 van, hij was het laatste stationnetje in een keurig uitgespeelde tegenaanval van de thuisploeg.

Zo was de wedstrijd meteen gespeeld, en al helemaal toen David Destorme een minuutje later een zeer strenge rode kaart onder de neus geschoven kreeg van scheidsrechter Laforge. De middenvelder trok zijn gestrekte voet nog in, maar zijn actie was toch voldoende voor een uitsluiting oordeelde Laforge. Tegen tien W-B-spelers kende Gent weinig problemen meer. In de slotfase zette matchwinnaar Raman met zijn tweede van de avond de 4-1-eindstand op het bord. Geel-blauw verloor zo voor de derde keer in de Ghelamco Arena, ook de derde nederlaag op rij in de competitie. Zaterdag komt KV Oostende op bezoek in het Freethielstadion.

 

KAA Gent: Sels; Rafinha, Gershon, Asare; Foket, Neto, Milicevic (70′ Van Der Bruggen), Dejaegere (88′ Soumahoro), Lepoint (85′ Pollet); Depoitre, Raman

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen, Sousa, Blondelle, Addy; Rowell, Destorme, Maric (39′ Henkens); Ibou (78′ Vukusic), Emond, Cale (83′ Luyckx)

Doelpunten: 16′ Milicevic (pen.) 1-0, 43′ Emond 1-1, 59′ Depoitre 2-1, 68′ Raman 3-1, 83′ Raman 4-1

Gele kaarten: 15′ Coosemans, 39′ Asare

Rode kaarten: 69′ Destorme

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Toeschouwers: 17.585