Go back

W-B slikt opnieuw pijnlijke nederlaag in slotminuut: 0-1 tegen Genk

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Net als vorig weekend bij KV Kortrijk, slikte Waasland-Beveren zaterdagavond een zure nederlaag na een tegengoal in de slotseconden van de wedstrijd. W-B verdiende onmiskenbaar meer tegen de Limburgers, maar kreeg in de allerlaatste minuut een koude douche met de late treffer van invaller Hervé Kage.

Ronny Van Geneugden wijzigde zijn team voor het treffen met KRC Genk op verschillende plaatsen. Voorin kreeg Renaud Emond de voorkeur op Ante Vukusic. Op links verscheen voor het eerst de tandem David Addy – Hrvoje Cale aan de aftrap en ook David Destorme was weer titularis. Wouter Corstjens, Robin Henkens en Ibou Sawaneh begonnen op de bank.

De spelers van Waasland-Beveren betraden het veld in speciale shirts met het logo van Fajar Baru op de borst. De shirts worden geveild t.v.v. het opvangtehuis in Indonesië (lees hier meer). Het leek de spelers te inspireren, want geel-blauw nam een aardige start: Addy schoot eerst na, en enkele minuten later testte Emond voor het eerst de reflexen van Genk-doelman Laszlo Köteles. De Hongaar had op het halfuur opnieuw een prima redding in huis op de strakke vrijschop van Milos Maric.

Pech voor Cédric D’Ulivo en W-B toen de Fransman geblesseerd bleef liggen en naar de lies greep. Van Geneugden moest de rechtsachter noodgedwongen naar de kant halen. Een verrekking aan de lies luidt de diagnose. D’Ulivo was nog maar enkele weken hersteld. Net voor de pauze staken de bezoekers hun neus eens aan het venster. Eerst dook Colin Coosemans goed in de voeten van Aleksandar Cavric, kort daarop rukte Sekou Cissé op in de tegenaanval. De flankspeler besloot naast. 0-0 was al bij al een billijke ruststand.

Ook in de tweede periode maakte geel-blauw het Genk knap lastig en kwam de thuisploeg er een paar keer gevaarlijk uit. Destorme en Cale kwamen tot schieten, opnieuw hield Köteles zijn netten schoon. Dé kans van de wedstrijd was de harde kopbal van Baldé, maar andermaal hield de Genk-goalie zijn ploeg in de wedstrijd. W-B bleef druk zetten, waardoor de Limburgers ook af en toe eens konden counteren. Verder dan wat halve kansjes, onder anderen via Schrijvers en Mboyo, kwamen ze echter niet.

De wedstrijd leek op een 0-0-gelijkspel af te stevenen, tot diep in blessuretijd Genk een hoekschop mocht kreeg in plaats van een vrijschop tegen. Nochtans werd de ingevallen Robin Henkens duidelijk gehinderd door Thomas Buffel toen die de bal over de doellijn tikte. De Genkse corner belandde bij Hervé Kage, die het leer in de verste hoek in doel kopte. Koude douche voor W-B, die voor de tweede wedstrijd op rij een punt verspelen in de slotseconden. Woensdag al komt geel-blauw opnieuw in actie, het trekt dan naar de Ghelamco Arena voor de Oost-Vlaamse derby tegen KAA Gent.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo (40′ Sousa), Robson, Blondelle, Addy; Maric, Destorme (80′ Ibou), Hubert (89′ Henkens), Cale; Emond, Baldé

KRC Genk: Köteles; Anele, Mbodji, Kabasele, Tshimanga; Buffel, Gorius, Gerkens, Cissé (68′ Kage); Cavric (46′ Schrijvers), Mboyo

Gele kaarten: 3′ Hubert, 17′ Cissé, 58′ Anele, 64′ Kabasele, 70′ Gorius 82′ Robson, 87′ Gerkens

Doelpunten: 93′ Kage 0-1

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Toeschouwers: 5.280