Go back

Club Brugge – W-B (22-11): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Na een weekendje rust met interlandvoetbal staat dit weekend de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League op het programma. Onze Leeuwen trekken zaterdag naar het Jan Breydelstadion om Club Brugge partij te geven. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30 u. en staat onder leiding van scheidstrechter Nicolas Laforge.

Club Brugge is bezig aan een sterk seizoen. De Bruggelingen sloten de heenronde af op een tweede plaats, op twee punten van leider Anderlecht. Van de voorbije 15 duels verloor blauw-zwart er slechts één (3-1 bij KV Mechelen). Club heeft halfweg de competitie het minste tegendoelpunten (14) geslikt en het meeste treffers (33) gemaakt van alle JPL-clubs. In de Europa League staan de West-Vlamingen voorlopig aan de leiding in hun groep, voor Torino FC, FC Kopenhagen en HJK Helsinki. De troepen van trainer Michel Preud’homme zijn dus goed op weg om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Het is de zesde maal dat beide ploegen het tegen elkaar opnemen in de Jupiler Pro League. Vorig seizoen werd de wedstrijd op de Freethiel verloren met 1-2. W-B zorgde enkele maanden later wel voor een stunt van formaat door op tweede kerstdag met dezelfde score te gaan winnen in Jan Breydel. Doelpunten van Mijusko Bojovic en Ivan Trickovski zorgden toen voor extase bij de W-B-fans. Op de openingsspeeldag van de huidige jaargang troffen beide teams elkaar weer. Club was toen te sterk voor W-B op de Freethiel. Het won met 0-2 na goals in de tweede helft van Nicolas Castillo en Oscar Duarte.

Voor de confrontatie van zaterdag kan Ronny Van Geneugden nog geen beroep doen op Mijusko Bojovic en Aboubakar Oumarou. Ook Milos Maric, die nog sukkelt met de hamstrings, is onbeschikbaar. David Addy en Amido Baldé zijn twijfelachtig.

 

Na de vrijdagtraining selecteerde Van Geneugden volgende spelers (in numerieke volgorde) voor de verplaatsing naar Club Brugge: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy (?), Henkens, Vukusic, Baldé (?), Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa en Luyckx.