Go back

Daniël Declerck nieuwe hoofdscout Waasland-Beveren

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft Daniël Declerck onder de arm genomen als nieuwe hoofdscout voor de club. Hij zal bij Waasland-Beveren de organisatie van de scoutingscel op zich nemen en ook zelf scoutingsopdrachten voor de technische staf uitvoeren. “Ik zal nauw samenwerken met sportief directeur Danny De Maesschalck”, legt Declerck uit. “We hebben reeds een structuur en werkwijze voor de scoutingscel uitgewerkt. Verder ga ik eerst goed observeren hoe alles loopt en waar nodig bijsturen. De organisatie op zich nemen, zeg maar. Ook ga ik zelf scoutingswerk doen. Van vrijdag tot maandag ben ik toch drie dagen op pad, voornamelijk om spelers te bekijken.”

De 68-jarige Declerck kan heel wat ervaring voorleggen als scout en trainer in de Jupiler Pro League en de nationale afdelingen in het Belgisch voetbal. Zo werkte hij 14 seizoenen als scout bij Zulte Waregem, waarvan zeven als hoofdscout. Declerck was ook nog scout en analist bij FC Brussels en Beerschot AC en daarvoor o.a. jeugdtrainer, jeugdcoördinator, beloftetrainer en hoofdtrainer bij onder meer enkele vierdeklassers.