Go back

Freethielnieuws 25-11: oefenduel met KSV Bornem, contractbesprekingen met Coosemans

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Na een vaste rustdag, twee dagen na een officiële wedstrijd, kwam de spelersgroep dinsdagochtend bijeen voor de eerste groepstraining van de week. Na de lunch werd er opnieuw een groepstraining afgewerkt op het oefenveld. Een deel van de A-kernspelers werd afgevaardigd voor een extra oefenwedstrijd met voornamelijk beloftespelers tegen de hoofdmacht van derdeklasser KSV Bornem. Vanuit de Beverse A-selectie werden Daimy Deflem, Zakaria M’Sila, Kenny Steppe, Arthur Irawan, Arne Van den Eynde, Niels De Pauw en Alec Luyckx geselecteerd voor de oefenpot. Voorts traden verscheidene beloftespelers aan in de partij en mocht de Colombiaanse tester Yilmar Bedoya (22) zich tonen in wedstrijdverband. Zijn testperiode op de Freethiel wordt later nog geëvalueerd. W-B won uiteindelijk de oefenpot in Puyenbeke met het kleinste verschil: 3-2. In de eerste helft opende Luyckx de score. Na de pauze vonden Deflem en beloftespits Josué Kabongo de weg naar de netten.

Verder meldt de sportieve cel dat de onderhandelingen met doelman Colin Coosemans over een nieuw contract in een vergevorderde fase zitten. De huidige verbintenis met de sluitpost loopt af aan het einde van het lopende seizoen en beide partijen zaten de voorbije weken rond de tafel om een contractverlenging te bespreken. De clubleiding nam uit die gesprekken nota van de verwachtingen van de speler en tracht ten volle tegemoet te komen aan zijn verwachtingen omtrent een nieuwe verbintenis. De sportieve leiding van de club zit in deze periode tevens samen met de andere spelers die medio 2015 einde contract zijn met het oog op een eventuele nieuwe overeenkomst.