Go back

Ronny Van Geneugden: “93 minuten gestreden tegen Club Brugge”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“Ik heb een Waasland-Beveren gezien dat er 93 minuten voor gegaan is. De elf op het veld hebben ervoor gestreden”, reageerde Ronny Van Geneugden op de persbabbel na afloop van de met 4-2 verloren wedstrijd bij Club Brugge. “En dat tegen een Club Brugge dat er in België bovenuit steekt en ook op Europees niveau hoge toppen scheert.”

“Ik denk dat wij hun druk goed doorstonden, onze doelman kwam bij momenten ook aardig uit de hoek. Je moet tegen Club Brugge goed in de organisatie spelen en toch ook rekenen op wat bijval. Jammer hoe we dan 1-0 achter komen, vanuit een stilstaande fase. Daarna konden we het evenwicht herstellen, ook vanuit een stilstaande fase, en viel de bal goed voor ons. We konden met een goed gevoel de rust in.”

Na de pauze ging de bal in een paar minuten twee keer op de stip. “Die eerste was een lichte strafschop. Zo werd het 2-1. Aan de tweede strafschop ging een fout buiten de zestien meter aan vooraf. Gelukkig voor ons werd die gemist en konden we daarna weer gelijkmaken”, zei Van Geneugden. “Bij de vrije trap van Hubert had het ook al raak kunnen zijn. De 2-2 hebben we te kort vast kunnen houden, maar een zestal minuten.”

“De 3-2 was ook een schot dat onderweg nog even werd aangeraakt. Na de 4-2 hadden wij nog een strafschop moeten krijgen na handspel. Ook Destorme was er nog dicht bij met een kopbal. We hebben dus een aantal keer voor gevaar kunnen zorgen en goed weerwerk geboden tegen Club Brugge. Dat moet ons vertrouwen geven voor de komende weken”, besloot de oefenmeester.