Go back

Ronny Van Geneugden: “Geen cadeaus gekregen in heenronde”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“Ook al was het balbezit voor Lokeren, we hadden de wedstrijd aanvankelijk onder controle”, opende Ronny Van Geneugden de persbabbel na de verliespartij tegen Sporting Lokeren. “In balbezit kozen we iets te vaak voor de hoge bal naar onze spitsen. Het laatste kwartier van de eerste helft waren we wel wat balvaster op de helft van de tegenstander. Een cruciaal moment in de laatste minuut van de eerste periode was de penalty fase met Baldé. En ook nog eens kort na de pauze met Henkens. Oké, dat zijn momenten waarop een scheidsrechter een beslissing moet nemen maar het had anders kunnen lopen.”

“In de tweede helft gaven we de wedstrijd in twee minuten te makkelijk weg”, vervolgde de hoofdcoach. “Lokeren toonde maturiteit en kwaliteit en maakte de 2-0 en 3-0. Daarna werd het moeilijk. We hebben nog  geprobeerd voor aanvallende impulsen te zorgen, met de invalbeurt van Destorme en Vukusic. Dan moet de bal ook eens goed vallen, maar dat gebeurde niet. 3-0 is een zware uitslag.”

De puntenteller van W-B blijft zo na vijftien competitieduels steken op 14 stuks. “We hadden er liever een paar meer gehad”, erkent Van Geneugden. “Met 16 punten hadden we kunnen leven. Jammer genoeg verloren we er een paar in blessuretijd tegen Kortrijk en Genk. Langs de andere kant is het ook zo dat we in de heenronde geen enkel cadeau hebben gekregen. Nooit hebben we na een wedstrijd eens “Hier hebben we de punten gestolen” kunnen zeggen. Wat er moet veranderen? We moeten efficiënter worden in het aanvallend compartiment. Met versterkingen zijn we nog niet bezig, er zijn nog te veel wedstrijden te spelen. We moeten vooral hard blijven werken.”