Go back

Sporting Lokeren – W-B (09-11): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Dit weekend staat de laatste speeldag van de heenronde in de Jupiler Pro League op de agenda. Voor deze wedstrijd trekken onze Leeuwen naar  het Lokerse Daknamstadion. Deze wedstrijd wordt op zondagavond afgewerkt. De aftrap wordt gegeven om 20.00 u. Scheidsrechter is Johan Verbist.

Het is de vijfde confrontatie tussen beide teams sinds de terugkeer van W-B in de hoogste voetbalklasse. In het seizoen 2012-2013 verliet geel-blauw Daknam met een 2-0-nederlaag. Het was de debuutwedstrijd van Colin Coosemans in het W-B-shirt, die sindsdien geen minuut meer miste in de reguliere competitie. De wedstrijd op de Freethiel eindigde dat jaar op een brilscore. Genoeg voor een feestavond, want de puntendeling betekende de definitieve redding voor W-B. Vorig seizoen werd de thuiswedstrijd verloren met 0-2 terwijl de partij in Lokeren eindigde op een scoreloos gelijkspel. Ook in de Beker van België 2013-2014 troffen W-B en Lokeren elkaar. De cupmatch op de Freethiel eindigde op 1-3.

Sporting Lokeren is aan een sterk seizoen bezig. De zwarthemden staan op een voorlopige vierde plaats in de rangschikking, met 23 punten, op slechts vier stuks van leider Anderlecht. Vorig weekend behaalde Lokeren nog een gelijkspel op het veld van de landskampioen. Afgelopen donderdag trad Lokeren in de Europa League aan tegen Trabzonspor. Het werd 1-1 met een doelpunt van Ayanda Patosi.

Waasland-Beveren pakte vorig weekend na drie competitienederlagen nog eens de volle buit. KV Oostende werd opzij gezet (1-0), waardoor W-B weer enkele plaatsen kon klimmen in de stand. Het staat nu dertiende, maar alles ligt erg dicht bij mekaar. Voor deze Oost-Vlaamse derby hoeft Ronny Van Geneugden alvast geen rekening te houden met geschorste spelers. Milos Maric staat op één gele kaart van een speeldag schorsing, maar is tevens onzeker met een hamstringkwetsuur. Ook Wouter Corstjens is twijfelachtig. Cédric D’Ulivo, die de groepstrainingen net heeft hervat, geraakt niet speelklaar.

 

De technische staf gaf vrijdagmiddag de wedstrijdkern vrij voor het treffen met Lokeren. Volgende spelers (in numerieke volgorde) werden geselecteerd: Rogiest, Corstjens (?),Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric (?), Baldé, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa, Luyckx en Deflem.