Go back

W-B boekt verdiende zege tegen Moeskroen-Péruwelz: 2-1

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

 Waasland-Beveren heeft zaterdagavond een broodnodige zege geboekt tegen Moeskroen-Péruwelz. Na een mindere eerste helft, zette geel-blauw in de tweede periode orde op zaken. De verdiende winnende treffer van David Destorme viel pas diep in de slotfase.  

Ronny Van Geneugden voerde twee wijzigingen door in zijn basiself en zette met de tandem David Addy – Hrvoje Cale een nieuwe linkerflank op de mat. Ibou Sawaneh werd zo rechtsbuiten. Na een lang uitgesponnen studieronde was het Waasland-Beveren dat voor wat druk zorgde. Eerst was er een schot over de dwarsligger van Ibou, na wegglijden van Cale, kort daarop enkele halve kansen voor Amido Baldé en Renaud Emond. W-B kon in een magere eerste helft maar moeilijk de bal in eigen rangen houden en stapelde de slordigheden op.

Moeskroen-Péruwelz speelde zichtbaar met minder druk en de bezoekers namen op het halfuur het heft in handen. Anice Badri was dicht bij de openingstreffer, hij schoof het leer net naast de kooi van Colin Coosemans. Sébastien Pennacchio had daarna altijd met rood naar de kant gemoeten, maar zijn elleboogstoot aan het adres van Jonny Rowell, die er een bloedneus aan overhield, ontging aan het scheidsrechterlijk kwartet. De Henegouwers kwamen vervolgens op voorsprong na een razendsnelle counter: topschutter Abdoulay Diaby snelde op Coosemans af en werkte af met een opwippertje. Zo stond het halfweg 0-1 in het voordeel van de promovendus.

Na de pauze, met David Destorme in de ploeg voor Ibou, kregen we een heel ander Waasland-Beveren te zien. De thuisploeg zette RMP meteen onder druk. Dat leverde enkele stilstaande fases op en na een tiental minuten ook de gelijkmaker van Renaud Emond na een foutje van doelman Patrick De Vlamynck: 1-1. Op het uur moest Moeskroen-Péruwelz met z’n tienen verder na een tweede gele kaart voor Pieterjan Monteyne, het signaal voor geel-blauw om de bezoekers helemaal bij hun nekvel te grijpen. RMP hield echter stand: de scherpe voorzet van Destorme werd aan de eerste paal weggebokst door De Vlamynck en even later schoot Baldé over de dwarslat. Van Geneugden reageerde door Ante Vukusic en Robin Henkens in de strijd te gooien.

W-B domineerde na de koffie, maar de tijd begon te dringen om alsnog de drie punten thuis te houden. Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd mocht David Destorme op De Vlamynck af. De invaller faalde niet oog in oog met de doelman en zorgde voor een vreugde-uitbarsting op de tribunes: 2-1! Het doelpunt van Destorme leverde zo drie belangrijke punten op voor W-B, dat tegen RMP een welgekomen en verdiende zege boekte, eentje op karakter en wilskracht.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo (80′ Henkens), Robson, Sousa, Addy; Ibou (46′ Destorme), Rowell, Hubert (k), Cale; Emond, Baldé (75′ Vukusic)

Moeskroen-Péruwelz: De Vlamynck; Peyre (56′ Boli), Mezague, Jeanvier, Monteyne; Mbemba (85′ Langil), Michel, Pennacchio; Badri, Diaby, Dingome

Doelpunten: 40′ Diaby 0-1, 53′ Emond 1-1, 88′ Destorme 2-1

Gele kaarten: 43′ Monteyne, 44′ Cale, 60′ Monteyne, 71′ Jeanvier

Rode kaarten: 60′ Monteyne

Scheidsrechter: Christophe Delacour

Toeschouwers: 4.240