Go back

W-B Cup van start in Beverse scholen

Tekst: Ward Callens & Valy Van de Merlen - Foto: Valy Van de Merlen

De communitycel van Waasland-Beveren heeft er sinds deze week een mooi maatschappelijk project bij: de ‘W-B Cup’. De W-B Cup is een soort scholentoernooi in de verschillende scholen in Beveren en is een samenwerking tussen de club en de gemeente Beveren. Maar liefst 20 verschillende scholen worden betrokken bij het toernooi.

 

Wat is de W-B Cup?

In Beveren is er op vrije dagen behoefte aan een gestructureerde opvang en activiteiten voor kinderen en jongeren. Net als in Sint-Niklaaas, waar W-B jaarlijks de Open Stadion Cup organiseert, is er reeds een bestaand aanbod aan occasionele buurtvoetbaltornooitjes, sportnamiddagen en speelpleinen. Onze club wil hier echter een stap verder in gaan en ook de scholengemeenschap uit groot-Beveren betrekken in dit verhaal. Zo organiseert Waasland-Beveren in overleg met de gemeente Beveren vanaf dit schooljaar de W-B Cup. De W-B Cup is een scholentoernooi voor kinderen uit de derde graad van het lager onderwijs. We gaan dit seizoen langs bij maar liefst 20 verschillende scholen uit Beveren en deelgemeenten, van Haasdonk tot Kieldrecht.

Elke school mag later tijdens het schooljaar één ploeg vertegenwoordigen die zal strijden om de felbegeerde beker -het is dan ook een ‘Cup’- in het Freethielstadion. In dit voetbaltornooi staat fairplay centraal, en zal een puntensysteem voorzien worden voor de meest faire ploeg. De winnaar van de Fairplay-beker zal net als de sportieve winnaar een prachtige prijs ontvangen. Later op het seizoen, op zaterdag 30 mei 2015, mag de winnaar van de W-B Cup Waasland-Beveren vertegenwoordigen op de overkoepelende finale in het Freethielstadion met alle clubs uit de Jupiler Pro League. De Jupiler Pro League installeerde het concept van Waasland-Beveren immers bij alle JPL-clubs.

 

W-B Cup afgetrapt in basisschool Wonderwijs en basisschool De Bever

Op maandag 24 november kreeg basisschool Wonderwijs in Haasdonk de eer om de W-B Cup 2014-2015 af te trappen onder een stralende zon. Wonderwijs was de eerste school die door W-B Community bezocht werd in het kader van de W-B Cup. Er waren vijf deelnemende ploegjes, waaronder ook twee meisjesploegen, goed voor 25 spelertjes uit het vijfde en zesde leerjaar. De ploegjes kregen vlaggen, posters en wimpels van Waasland-Beveren als aandenken. De ploeg De Zwarte Duivels won zijn vier wedstrijden en daarmee dus ook de eerste W-B Cup.

Een dag later, op dinsdag 25 november, hield de W-B Cup halt in de Beverse basisschool De Bever. Leuke verrassing voor de plaatselijke deelnemers, het toernooi werd op gang getrapt door Aboubakar Oumarou en Renaud Emond. Er deden twee ploegjes mee, veertien spelertjes uit het zesde leerjaar. De Bever is een kleine school die zich focust op de overstap naar sportschool KA Beveren. De leerlingen hier kregen eveneens een aandenken voor hun deelname. De komende maanden zullen zo nog achttien andere scholen de revue passeren.

 

Foto’s

Via deze en deze link kan je de foto’s bekijken van de W-B Cup in Wonderwijs en De Bever.