Go back

W-B – Moeskroen-Péruwelz (29-11): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Dit weekend staat in de Jupiler Pro Leaque de zeventiende speeldag op het programma. Waasland-Beveren ontvangt in het Freethielstadion promovendus Royal Mouscron-Péruwelz. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 29 november met aftrap om 20.00 u.en staat onder leiding van scheidsrechter Christophe Delacour.

De Henegouwers begonnen verrassend sterk aan de competitie. Daarna volgde een dipje, waardoor RMP op een voorlopige elfde plaats is beland. Onze Leeuwen bevinden zich momenteel twee stekken lager, met 14 punten uit 16 duels. Een driepunter tegen de Henegouwers zou betekenen dat W-B de kloof met RMP kan verkleinen tot drie punten. Abdoulay Diaby mag met tien treffers de Gouden Stier op zijn rug dragen.

Het is pas de tweede confrontatie tussen Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz op het hoogste niveau. Op speeldag 2 verliet geel-blauw Le Canonnier met een 1-0-nederlaag.  Vorig weekend kon W-B niet stunten op het veld van de voorlopige leider Club Brugge. Na een behoorlijke partij moesten de pupillen van Ronny Van Geneugden uiteindelijk het onderspit delven tegen blauw-zwart. Onze tegenstander van zaterdag kon zijn thuiswedstrijd tegen Lierse SK wel winnend afsluiten. Het werd 2-1.

Voor de confrontatie met Les Hurlus heeft Van Geneugden niet af te rekenen met geschorste spelers. Bij RMP wel twee geschorsten: Benjamin Delacourt en Kevin Vandendriessche slikten vorig weekend een vijfde gele kaart en zijn er niet bij op de Freethiel. Mijusko Bojovic, Milos Maric en Aboubakar Oumarou revalideren nog en zijn niet beschikbaar voor deze wedstrijd. David Destorme is twijfelachtig met hinder aan de hamstrings. Cédric D’Ulivo, die woensdag vader werd van een dochter, vervoegde zich donderdag weer bij de groep en behoort tot de selectie.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern voor de partij tegen Moeskroen-Péruwelz, dezelfde namen als de wedstrijdselectie van vorig weekend overigens: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Baldé, Ibou, Rowell, Emond, Destorme (?), Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa en Luyckx