Go back

W-B scoort tweemaal bij Club Brugge, maar delft finaal het onderspit: 4-2

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren is er zaterdagavond niet in geslaagd punten af te snoepen van Club Brugge in het Jan Breydelstadion. W-B kwam wel tweemaal langszij tegen blauw-zwart en mocht lang hopen op een punt, tot de thuisploeg in drie minuten orde op zaken stelde. Het werd 4-2.

Ronny Van Geneugden voerde voor de wedstrijd bij Club Brugge drie wijzigingen door in zijn basiself ten opzichte van de partij bij Sporting Lokeren. Cédric D’Ulivo en Wouter Corstjens waren er weer bij na enkele weken blessureleed. D’Ulivo stond drie wedstrijden aan de kant, Corstjens vier. Op het middenveld stond Jonny Rowell weer in de basis. Verder koos Van Geneugden voor drie centrale verdedigers tegen blauw-zwart: Hugo Sousa, Robson Severino da Silva en Corstjens.

Ruud Vormer zorgde na een vijftal minuten voor de eerste Brugse doelkans. De Nederlander dwong Colin Coosemans tot een parade. Club Brugge was baas in de openingsfase en dat leidde al gauw ook tot een doelpunt: Tom De Sutter kopte het leer in het pak, waar Robson ongelukkig in doel devieerde. Het duurde wel niet lang of de Braziliaan maakte eigenhandig zijn foutje goed. Na doorkoppen van Rowell en Siebe Blondelle kwam de bal bij Robson, die beheerst langs Mathew Ryan in doel werkte: 1-1. Na de gelijkmaker bleef de thuisploeg de pressing voeren met een handvol kansen tot gevolg. José Izquierdo was er dicht bij met een harde plaatsbal van buiten de rechthoek, maar Coosemans kon knap in corner duwen. Organisatorisch deed W-B het niet onaardig in Jan Breydel. Het bleef 1-1 tot aan de pauze.

Zuur begin van de tweede periode voor W-B. Lior Refaelov sneed de rechthoek in en ging neer na contact met Corstjens. Scheidsrechter Laforge legde de bal op de stip en Timmy Simons mocht het cadeau uitpakken: 2-1. Kort daarop wees Laforge opnieuw naar de stip, hoewel de fout van Blondelle buiten de grote rechthoek was gebeurd. Simons tekende ditmaal voor een zeldzame misser vanop elf meter. Geen 3-1 dus, sterker, net over het uur kon geel-blauw de score opnieuw in evenwicht brengen. Renaud Emond profiteerde van geaarzel in de blauw-zwarte achterhoede en werkte fraai af met een schot in de draai.

De laatste keer dat W-B meer dan één maal kon scoren op verplaatsing was bij de 1-4-winst op het veld van Zulte Waregem. Lang kon het echter niet genieten van die statistiek. In drie dodelijke minuten stelde de thuisploeg immers orde op zaken. Thomas Meunier verschalkte Coosemans eerst met een afgeweken schot en kort daarop tikte Vormer op aangeven van Refaelov de 4-2 tegen de touwen. Club Brugge domineerde, maar ook W-B kon enkele keren voor dreiging zorgen. Zo was er een aardige vrije trap van David Hubert, in hoekschop getikt door Ryan, en een kopbal van de ingevallen David Destrome die net over de dwarsligger ging. Aan de overzijde liet invaller Nicolas Castillo het na de score verder aan te dikken. Zo eindigde de wedstrijd op een 4-2-score.

Waasland-Beveren mocht lange tijd hopen op een punt tegen een Club Brugge op titelkoers. Na de doelpunten van Meunier en Vormer was de veer echter gebroken bij de Leeuwen. W-B mag zich nu opmaken voor het duel met Moeskroen-Péruwelz, op zaterdag 29 november in het Freethielstadion.

 

Club Brugge: Ryan; Meunier, De Fauw, Duarte, De Bock; Vormer, Simons, Vazquez (78′ Sobota); Refaelov, De Sutter (69′ Castillo), Izquierdo (69′ Gedoz)

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo (78′ Cale), Sousa, Robson, Corstjens, Blondelle; Rowell (87′ Henkens), Hubert, Ibou (78′ Destorme); Emond, Baldé

Doelpunten: 16′ Robson (e.d.) 1-0, 27′ Robson 1-1, 51′ Simons (pen.) 2-1, 63′ Emond 2-2, 68′ Meunier 3-2, 70′ Vormer 4-2

Gele kaarten: 28′ Robson, 50′ Corstjens, 55′ Blondelle, 74′ Castillo, 90′ Sousa

Scheidsrechter: Nicolas Laforge