Go back

W-B spart opnieuw met MVV: 0-6-winst in Maastricht

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft donderdagmiddag een extra oefenwedstrijd achter gesloten deuren afgewerkt bij de Nederlandse tweedeklasser MVV. De oefenpot in het Maastrichtse stadion de Geusselt eindigde op 0-6. Bij een scherp W-B nam Ante Vukusic drie doelpunten voor zijn rekening. Twee maanden geleden stonden beide teams al eens tegenover elkaar in een vriendschappelijke duel op de Freethiel, toen werd het 5-3.

Een efficiënt W-B kwam al vroeg op een dubbele voorsprong in Maastricht. Na nog geen kwartier spelen had Ante Vukusic er al twee binnen gelegd, een keer op aangeven van Hrvoje Cale, een keer op assist van David Destorme. Kenny Steppe stond onder de lat bij geel-blauw. Erg veel werk had de sluitpost niet op te knappen tegen MVV, dat niet verder kwam dan enkele halve kansjes.

Op het halfuur dropte Robin Henkens een vrije trap aan de tweede paal, waar Wouter Corstjens de mee ingeschoven Hugo Sousa de 0-3 op een presenteerblaadje aanbood. Vijf minuten voor de pauze mocht Destorme de 0-4-ruststand op het bord zetten. Hij werkte in één tijd af na voorbereidend werk op de linkerflank van Vukusic.

Een scherp acterend en goed georganiseerd W-B ging na de koffie door op zijn elan. Dat resulteerde al gauw in een vijfde Beverse treffer: Vukusic, nipt door de buitenspelval, was niet zelfzuchtig oog in oog met Verhulst en liet Hrvoje Cale afwerken. Ronny Van Geneugden liet daarna enkele jongeren opdraven. In de slotfase mocht Vukusic zijn derde van de middag maken, alleen voor de doelman plaatste hij het leer in het hoekje. Zo eindigde een geslaagde oefenpartij voor W-B op een mooie 0-6-overwinning.

Ronny Van Geneugden reageerde als volgt na de vlotte oefenzege: “De teleurstelling in de groep na de spijtige nederlaag bij Lokeren was enorm. Na het groepsgesprek dat daarop volgde, heb ik vandaag een uitstekende reactie gezien van mijn team.”

Een tiental spelers reisde niet mee af naar Nederland en volgde in Beveren een aangepast programma. Het gaat naast gekwetsten Aboubakar Oumarou en Mijusko Bojovic om volgende spelers, die met diverse restklachten kampen: Ibou Sawaneh (knie), Amido Baldé (knie), Renaud Emond (rug), David Addy (adductoren), Cédric D’Ulivo (adductoren), Milos Maric (hamstrings), Alec Luyckx (kuit) en Benny Rogiest (examens).

 

Waasland-Beveren: Steppe; Vermeulen, Sousa (46’ Robson), Corstjens, Deflem (60’ Van den Eynde); Henkens (75’ De Pauw), Rowell, Blondelle (46’ Hubert), Cale (82’ Irawan); Destorme, Vukusic

Doelpunten: 8’ Vukusic 0-1, 12’ Vukusic 0-2, 32’ Sousa 0-3, 40’ Destorme 0-4, 55’ Cale 0-5, 78’ Vukusic 0-6