Go back

Waasland-Beveren speelt komend weekend met regenboogveters

Pro League en Proximus League zetten met de regenboogcampagne de strijd tegen homofobie in de verf. Ploegen uit de eerste en tweede voetbalklasse, waaronder ook Waasland-Beveren, geven dit weekend de aftrap van de regenboogcampagne. Door een wedstrijd met regenboogveters te spelen, willen wij samen met de andere betrokken clubs onze steun uitspreken voor de strijd tegen homofobie. Zo zullen de W-B-spelers komende zondag op het veld van Lokeren de match volmaken met de speciale regenboogveters. Ook de supporters worden opgeroepen om getooid in regenboogkleuren naar de wedstrijden af te zakken. De campagne zal via de sociale media gevoerd worden onder de overkoepelende hashtag #footballplus.

De campagne betekent ook de officiële lancering van de toolkit ‘Voetbal vs. Homofobie: 1-0’. Deze toolkit kwam tot stand in samenwerking met Gelijke Kansen in Vlaanderen. In de toolkit vinden voetbalclubs en supporters nuttige informatie en praktische tips om binnen hun club aandacht te schenken aan een holebivriendelijk klimaat. Het Belgisch voetbal doet hierbij dan ook een oproep aan alle voetbalclubs om mee te doen aan de acties van de Football+ Foundation en te werken aan een holebivriendelijk klimaat in alle geledingen van het voetbal, zowel binnen de clubwerking als op de tribunes. Zo wordt voetbal een feest voor iedereen!

F+F_holebi_nl_740x420 (2)

MLSO