Go back

Gemiste kans: W-B verliest bij Cercle Brugge (1-0)

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren moet met een wrang gevoel de winterstop in. Het verloor zijn laatste wedstrijd van 2014 op het veld van Cercle Brugge. 1-0 werd het na een vroeg doelpunt van Stephen Buyl. Een manmeersituatie in de tweede periode kon niet worden benut. 

Hevige sneeuwval in Vlaanderen maar niet in Brugge, de slotwedstrijd van 2014 kon gewoon doorgaan zoals gepland. Ronny Van Geneugden voerde voor het treffen met Cercle Brugge 3 wijzigingen door in zijn basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Anderlecht. Robson Severino da Silva werd voor de wedstrijd nog getest en speelklaar bevonden. Ook Ibou Sawaneh verscheen na 3 speeldagen weer aan de aftrap, net als Milos Maric. Voor Maric was het zijn eerste basisstek na zijn hamstringblessure. Vorig weekend viel hij al kort in tegen Anderlecht. Van Geneugden kon voorts geen beroep meer doen op Jorn Vermeulen. Lees er hier meer over.

Cercle Brugge had in het wedstrijdbegin het betere van het spel en zette dat overwicht na een kwartiertje om in een doelpunt. Een optimistisch afstandsschot van Stephen Buyl week onderweg van richting en verraste zo Colin Coosemans: 1-0. W-B ging meteen in de reactie, de poging van David Hubert ging net naast de kooi van Olivier Werner. Aan de overzijde reageerde Maric attent door de kopbal van Noe Dussenne van de lijn te keren. Verder was de eerste periode een mager beestje.

De tweede helft was gelijk opgaand, beide teams slaagden er niet in voor doelgevaar te zorgen. De thuisploeg kreeg enkele halve kansjes, maar Bart Buysse en Junior Kabananga schoten onbesuisd over. Na een opstootje tussen Coosemans en Noe Dussenne bedacht scheidsrechter Sebastien Delferière beide spelers met een gele kaart. Voor Dussenne was dat zijn tweede van de avond, hij mocht gaan douchen. W-B kon de manmeersituatie echter niet meteen omzetten in veldoverwicht. Het balbezit was wel voor geel-blauw, maar er werd te veel lateraal gespeeld.

Van Geneugden reageerde door naast Amido Baldé ook David Destorme in de arena te brengen. Met 5 aanvallende spelers op het terrein wilde de veldmeester de partij doen kantelen. Op de mat was daar evenwel weinig van te merken. Een optimistische poging van Hugo Sousa was ongevaarlijk, Destorme was er wel één keer dicht bij. Werner stond op de goede plaats. Een stug en compact verdedigend Cercle hield makkelijk stand, het had zelfs nog enkele mogelijkheden om de score uit te diepen. Zo werd het een zure nederlaag voor W-B, dat de Vereniging nu naast zich moet dulden in het klassement. Een gemiste kans.

 

Cercle Brugge: Werner; Cornelis, Bourin, Dussenne, Buysse; Van Acker, Godee, Haroun, Sukuta-Pasu (89′ Valcke); Buyl (79′ Verkindere), Kabananga (69′ Dewaele)

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo (79′ Henkens), Robson, Sousa, Cale; Rowell (61′ Baldé), Maric (70′ Destorme), Hubert (k), Ibou; Vukusic, Emond

Doelpunten: 13′ Buyl 1-0

Gele kaarten: 27′ Haroun, 32′ Dussenne, 47′ Robson, 58′ Kabananga, 63′ Coosemans, 63′ Dussenne

Rode kaarten: 63′ Dussenne

Scheidsrechter: Sebastien Delferière

Toeschouwers: 7.146