Go back

Cercle Brugge – W-B (27-12): selectie & voorbeschouwing

Tekst: BIrger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Voor de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2014 trekken onze Leeuwen naar het Jan Breydelstadion voor de partij tegen Cercle Brugge. De wedstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 27 december (aftrap om 20.00 u.) en staat onder leiding van scheidsrechter Sebastien Delferière.

De wedstrijd van zaterdag is de zesde ontmoeting tussen beide elftallen in de hoogste Belgische voetbalklasse. Tijdens het seizoen 2012-2013 behaalde W-B zijn eerste driepunter in de Jupiler Pro Leaque tegen de Vereniging. De terugwedstrijd in Jan Breydel eindigde op een 2-2-gelijkspel, dankzij 2 late treffers van Kassim Doumbia en Cristophe Lepoint. Vorig seizoen wonnen de Bruggelingen op de Freethiel na een zondagsschot van Thibaut Van Acker. In Brugge werd het 0-0. Dit seizoen konden onze leeuwen de belangrijke thuiswedstrijd tegen groen-zwart met een 1-0-overwinning afsluiten na een doelpunt van Ante Vukusic. Na 5 onderlinge competitieduels staat de teller dus op 2 overwinningen, 2 gelijke spelen en een nederlaag.

Cercle Brugge staat momenteel op een voorlopige vijftiende plek in de rangschikking met 17 punten. Waasland-Beveren staat 1 treetje hoger genoteerd met 20 punten. Bij winst slaat W-B een zespuntenkloof met de West-Vlamingen, in het geval van een nederlaag komen zij op gelijke hoogte met geel-blauw te staan. Cercle moet het zaterdag stellen zonder Kristof D’Haene, die afgelopen weekend met twee keer geel vroegtijdig naar de kant moest. Geen geschorsten bij W-B, al lopen Milos Maric en Wouter Corstjens met 4 gele kartons wel schorsingsgevaar.

Ronny Van Geneugden moet in Jan Breydel Jorn Vermeulen missen met een knieblessure. Aboubakar Oumarou en Mijusko Bojovic timmeren nog aan de weg terug. Robson Severino da Silva en David Destorme zijn zeer twijfelachtig voor het treffen met Cercle Brugge. Er wordt zaterdag nog bekeken of zij al dan niet speelklaar geraken.

 

De technische staf selecteerde volgende spelers (in numerieke volgorde) voor de uitwedstrijd bij Cercle Brugge: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson (?), Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Rowell, Emond, Destorme (?), Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Coosemans, Sousa, Van den Eynde en Luyckx.

 

Update 27-12 (14.00 u.): Sneeuwval in Brugge, maar het veld in Jan Breydel werd vanmiddag goedgekeurd. Geen problemen met regen of sneeuw, de wedstrijd kan dus gewoon doorgaan! Wees voorzichtig op de baan a.u.b.!