Go back

Charleroi bezorgt W-B koude douche in dolle slotfase: 1-3

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft geen derde zege op rij kunnen boeken. Het verloor in eigen huis met 1-3 van Sporting Charleroi. Ante Vukusic had W-B in de eerste helft nog op voorsprong gebracht, maar diep in blessuretijd gingen de bezoekers na drie treffers toch nog verdiend met de overwinning lopen. 

Ibou Sawaneh behoorde na zijn elleboogblessure weer tot de wedstrijdkern voor de partij tegen Sporting Charleroi, maar trainer Ronny Van Geneugden koos voor dezelfde elf die vorig weekend tegen Westerlo startten. Verder trad W-B aan met een nieuwe shirtsponsor op de borst: AIMS Tools.

De eerste helft was er een in balans, qua balbezit en qua kansen, al waren het voornamelijk halve kansjes. Twee grote doelkansen kregen de toeschouwers in de Freethiel te zien. Bij W-B leverde dat een doelpunt op na een uitstekende dieptepass van Hrvoje Cale en een al even knappe afwerking van zijn maatje en landgenoot Ante Vukusic: 1-0. Nauwelijks een minuut later zorgde Colin Coosemans er met een uitstekende save op de poging van Dieumerci Ndongala voor dat de Beverse voorsprong behouden bleef tot aan de koffie.

Kort na de pauze moest Robson Severino da Silva geblesseerd het veld verlaten, Wouter Corstjens kwam hem vervangen. W-B moest het spel ondergaan en na tien minuten in de tweede periode vuurde Lynel Kitambala een eerste waarschuwingsschot af, hij trof de paal. Geel-blauw kon te weinig druk zetten op de achterhoede van de Zebra’s. Een afgeblokt schot van Jonny Rowell was een van de schaarse mogelijkheden voor de Freethieljongens in de tweede helft. Het was dan ook niet minder dan verdiend te noemen toen Sebastien Dewaest tien minuten voor tijd de gelijkmaker lukte voor de Karolo’s.

Kort voor het einde zag de thuisploeg ook Hrvoje Cale uitvallen met een blessure. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar dat was buiten de vier minuten toegevoegde tijd gerekend. In een dolle slotfase moest W-B de kelk tot de bodem ledigen. Vier minuten ver in blessuretijd bezorgde de ingevallen Jessy Galvez Lopez Charleroi alsnog de drie punten. Het werd uiteindelijk zelfs nog 1-3 nadat de eveneens ingevallen Kalifa Coulibaly een snelle tegenaanval mocht afronden. Een mokerslag voor Waasland-Beveren, de spelers bleven nog enkele minuten verdwaasd op het veld staan. Een gemiste kans ook voor de W-B, dat weer wat van zijn voorgift op de staartploegen moet inleveren.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Robson (50′ Corstjens), Sousa, Addy; Rowell, Destorme, Hubert (k), Cale (87′ Baldé); Vukusic (77′ Blondelle), Emond

Sporting Charleroi: Penneteau; François, Dewaest, Martos (k), Marinos; Ndongala, Geraerts, Kebano, Tainmont (77′ Galvez Lopez), Kitambala (72′ Mata), Fauré (77′ Coulibaly)

Doelpunten: 34′ 1-0 Vukusic, 82′ Dewaest 1-1, 94′ Galvez Lopez 1-2, 95′ Coulibaly 1-3

Gele kaarten: 36′ Tainmont, 37′ Hubert, 65′ Marinos

Scheidsrechter: Thierry Derycke

Toeschouwers: 5.036