Go back

Freethielnieuws 02-12: Elleboog Ibou even ontwricht na val

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

De spelersgroep werkte vandaag, dinsdag 2 december, twee veldtrainingen af. Tijdens de namiddagtraining was er even paniek om Ibou Sawaneh toen hij bij een ongelukkige val zijn linkerelleboog lelijk bezeerde. De flankaanvaller werd even naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen weer thuis. De diagnose: de elleboog van Ibou werd tijdelijk gedeeltelijk ontwricht en corrigeerde zich daarna weer spontaan (lees: schoot weer in de kom). Ibou draagt voorlopig een draagdoek. De komende dagen wordt bekeken hoelang de speler effectief inactief is. Omdat hij niet in het gips moet -het gaat immers niet om een fractuur- zal Ibou wellicht spoedig kunnen beginnen met o.a. aquajogging.

Verder vervolgden Mijusko Bojovic en Milos Maric hun revalidatieprogramma. Aboubakar Oumarou was afwezig wegens ziekte. Kenny Steppe, die nog wat last had aan de hamstrings, sluit woensdag weer aan bij de groepstrainingen.