Go back

G-ploeg Waasland-Beveren in het nieuw!

Tekst: Valy Van de Merlen & Ward Callens - Foto: Maarten Kempeneers

Waasland-Beveren heeft zijn G-ploeg, een aangepaste voetbalploeg voor personen met een lichamelijke of verstandelijke handicap, in een nieuw jasje gestoken! Letterlijk, want alle spelers en trainers hebben nieuwe wedstrijd- en trainingsoutfits gekregen. Zo komt nu ook onze G-ploeg op en top professioneel voor de dag en is de binding met de moederclub compleet.

Die binding werd onlangs overigens versterkt doordat de juridische naam van de G-ploeg werd gewijzigd in GFC Waasland-Beveren. De 31 spelers en 4 trainers van GFC Waasland-Beveren zullen vanaf heden trainen en spelen in gloednieuwe trainingspakken en wedstrijdtenues van Jako. De ploeg kreeg afgelopen weekend de nieuwe kledij overhandigd van CEO Dirk Poppe, in het bijzijn van Peter Van de Putte van Maatschappij Linkerscheldeoever, onze sociale partner, en Recreas, de grootste door BLOSO erkende en gesubsidieerde recreatieve sportfederatie voor personen met een beperking.

De wedstrijdtenues zijn haast identiek aan die van het A-elftal. Op de voorzijde prijkt het clublogo met daaronder dat van shirtsponsor Maatschappij Linkerscheldeoever. Bovenaan op de achterzijde staat het logo van GFC Waasland-Beveren, daaronder de rugnummer. Je kan de G-ploeg aan het werk zien in het Puyenbekestadion, waar het zijn thuiswedstrijden speelt. De ploeg kreeg daarvoor overigens een set officiële Select-ballen.

Tijdens de JPL-wedstrijd van Waasland-Beveren tegen Zulte Waregem, op zaterdag 17 januari, zal GFC Waasland-Beveren een erehaag vormen bij de opkomst van de spelers en vervolgens gehuldigd worden. Meer weten over G-voetbal? Klik hier!

MKR_4271plat

MKR_4358plat