Go back

KVC Westerlo – W-B (05-12): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Tijdens het komende sinterklaasweekend staat in de Jupiler Pro League speeldag 18 op het programma. Waasland-Beveren begint er vrijdag al aan. De Leeuwen trekken richting Kempen om KVC Westerlo partij te geven. De wedstrijd vindt plaats in het Kuipje op vrijdag 5 december met aftrap om 20.30 u. Scheidsrechter is Denis Vanbecelaere.

Op het hoogste niveau is het de tweede confrontatie tussen beide clubs. Op speeldag 4 hielden W-B en Westel elkaar in evenwicht in de heenwedstrijd op de Freethiel. De partij eindigde op een 1-1-gelijkspel na een penaltygoal van Frédéric Gounongbe en de gelijkmaker van de jarige Mijusko Bojovic. In het seizoen 2011-2012 stonden beide teams tegenover elkaar in de eindronde met als inzet het laatste ticket voor deelname aan de Jupiler Pro League 2012-2013. Geel-blauw kon beide wedstrijden winnend afsluiten en mede daardoor mochten de Leeuwen de promotie vieren, terwijl Westerlo naar tweede klasse degradeerde.

Westerlo begon verrassend sterk aan het seizoen, zo won het meteen tegen Lokeren en bij Charleroi en hield het onder andere landskampioen Anderlecht op een 2-2 gelijkspel. Een trend die zich de eerst twee maanden verder zette, na 13 speeldagen stond Westel nog steeds op een Play-off I-plaats. De laatste weken hebben de Kemphanen echter af te rekenen met een enorme blessurelast en zijn ze na een 1 op 15 afgezakt naar een voorlopige tiende plaats in de stand. Met 21 punten telt Westerlo vier eenheden voorsprong op W-B. Alles ligt met andere woorden dicht bij elkaar in de buik van het klassement.

Voor de wedstrijd van vrijdag zijn er bij beide ploegen geen geschorsten, maar wel heel wat geblesseerde spelers. Bij Westerlo liggen onder meer MacDonald, Sno, Godeau en Maertens in de lappenmand. Bij W-B kan trainer Ronny Van Geneugden dan weer geen beroep doen op het trio Mijusko Bojovic, Milos Maric en Aboubakar Oumarou. Daarnaast is ook Ibou Sawaneh onbeschikbaar nadat hij bij een val op training gekwetst raakte aan de elleboog.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern voor KVC Westerlo – Waasland-Beveren: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Baldé, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa, Van den Eynde en Luyckx.