Go back

Ronny Van Geneugden: “Vol voor die tweede uitzege gegaan”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren deed vrijdagavond een prima zaak in het klassement door met 1-2 te gaan winnen bij KVC Westerlo. Trainer Ronny Van Geneugden zakte met een duidelijke doelstelling af naar het Kuipje, het wagonnetje van W-B weer aanpikken bij de middenmoot. “We moesten in Westerlo iets komen halen”, zei hij na afloop van de wedstrijd. “We wilden het goede gevoel van onze zege tegen Moeskroen-Péruwelz behouden. We kozen daarom ook om met twee spitsen te spelen met daarachter David Destorme, om zo toch voldoende pressing uit te kunnen voeren.”

Van Geneugden zag zijn team na een vroege achterstand met twee goed getimede doelpunten toch nog de volle buit nemen in Westerlo, tot grote vreugde van de veldmeester. “Ik ben heel blij met de zege, voor de ploeg en voor de club. We hebben er alles aan gedaan om deze tweede uitoverwinning mee naar Beveren te kunnen nemen. Ik ben ook blij voor Renaud Emond dat hij op zijn verjaardag een doelpunt kon scoren. We hebben met een goed gevoel de wedstrijd afgesloten. Het was dan ook erg belangrijk deze match niet te verliezen.”