Go back

W-B doet gouden zaak met winst in Westerlo: 1-2

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft de volle buit gepakt bij KVC Westerlo. Het werd 1-2 in ’t Kuipje. Geel-blauw keek al vroeg tegen een achterstand aan, maar kon twee keer op een uitstekend moment tegenscoren. De Beverse doelpunten kwamen op naam van David Destorme en de jarige Renaud Emond. 

Door het afhaken van Ibou Sawaneh met een elleboogblessure, moest Ronny Van Geneugden weer sleutelen aan zijn basiself. Ibou werd vervangen door David Destorme, die vorig weekend nog voor de winnende treffer tekende tegen Moeskroen-Péruwelz. Verder liet Van Geneugden Ante Vukusic nog eens starten ten koste van Amido Baldé.

De partij begon met lichte dreiging van Waasland-Beveren. Ante Vukusic ging het hoekje in, zijn voorzet kwam net niet tot bij Renaud Emond. Bij de eerste echte kans voor KVC Westerlo was het wel raak: Kevin Koffi vloerde Colin Coosemans in de rebound nadat die eerst nog het schot van Raphaël Lecomte prima gepareerd had. Hoewel Koffi nipt buitenspel stond, telde het doelpunt toch.  W-B had daarna het meeste balbezit, toch was het wachten tot net voor het halfuur op reëel doelgevaar. Met een uitstekende kopbal dwong Emond Koen Van Langendonck een hoekschop toe te staan. Aan de overzijde dook Lecomte plots op voor Coosemans, hij miste echter zijn deviatie. Kort daarop kon geel-blauw de bordjes weer in evenwicht brengen. Na een aardige aanval via Hrvoje Cale, Vukusic en Emond, kwam de  bal met een gelukje voor de voeten van David Destorme, die de bal genadeloos in de bovenhoek joeg: 1-1.

Het eerste kwart na de pauze was er een met veel middenveldspel en weinig kansen. W-B had de wedstrijd onder controle, meer dan enkele halve kansjes kregen we niet meer te zien in de tweede helft… tot Destorme met een gemeten lob Renaud Emond vond aan de tweede paal. De jarige spits pakte het cadeautje maar wat graag uit, zijn zevende van het seizoen. 1-2! W-B boekte zo zijn tweede uitzege van het seizoen na de 0 op 15 op verplaatsing. Dankzij twee gouden driepunters op rij maakt W-B ook een sprongetje in het klassement naar veiligere oorden. Komend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi. Op naar 9 op 9?

 

KVC Westerlo: Van Langendonck; Apau, Geudens, Schuermans, Dorda; Lecomte (68′ Gounongbe), Cools, Annys, Schouterden; Momenberghs (89′ Rommens), Koffi

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Robson, Sousa, Addy (75′ Blondelle); Rowell (89′ Corstjens), Destorme, Hubert, Cale; Emond, Vukusic (77′ Baldé)

Doelpunten: 13′ Koffi 1-0, 41′ Destorme 1-1, 80′ Emond 1-2

Gele kaarten: 13′ Vukusic, 14′ Rowell, 68′ D’Ulivo

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere