Go back

W-B – RSC Anderlecht (20-12): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op zijn laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2014 ontvangt Waasland-Beveren landskampioen RSC Anderlecht. De wedstrijd op speeldag 20 van de Jupiler Pro League wordt afgetrapt op zaterdag 20 december 2014 om 18.00 u. en wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts. Na dit duel speelt W-B nog een keer op verplaatsing, op 27 december bij Cercle Brugge, alvorens de winterbreak in te gaan.

Anderlecht is bezig aan een seizoen met heel wat hoogtepunten, o.a. in een geslaagde Europese campagne, maar ook met heel wat schoonheidsfoutjes. Zo kon het nog maar één keer drie competitieduels na elkaar winnen, de eerste drie duels van het seizoen. Op verplaatsing durft het wel eens misgaan, zo verloor paars-wit zijn laatste twee uitduels, bij Sporting Charleroi (3-1) en Moeskroen-Péruwelz (4-2). Het veerde afgelopen week wel recht met een vlotte zege tegen KV Oostende (3-0), gevolgd door winst in de bekerwedstrijd bij Zulte Waregem (0-3).

In de stand staan de Brusselaars voorlopig op een tweede stek, op vier punten van leider Club Brugge. Voor de goals rekent trainer Besnik Hasi vooral op diepe spits Alexandar Mitrovic, negen rozen tot dusver in de competitie, maar ook Dennis Praet verkeert de jongste weken in bloedvorm en vindt makkelijk de weg naar de netten. 67% van de 33 paars-witte doelpunten vielen trouwens na de pauze.

Waasland-Beveren kon vorige weekend geen vervolg breien aan de overwinningen tegen Moeskroen-Péruwelz en KVC Westerlo. Tegen Sporting Charleroi werd een 1-0-voorsprong in het wedstrijdslot nog uit handen gegeven. Veren de Leeuwen recht tegen Anderlecht? Misschien worden ze wel geïnspireerd door Gilbert De Nockere, de legendarische kapper-zanger, die voor aanvang van de wedstrijd (om 17.45 u.) in primeur zijn vernieuwde versie van het gekende ‘Olé olé’ zal zingen in het stadion. Er worden alvast veel supporters verwacht: alle zittribunes in de Freethiel zijn uitverkocht! Tickets voor de staantribune zijn wel nog te koop aan de loketten.

Trainer Ronny Van Geneugden moet voor de confrontatie met de kampioen geen geschorste spelers missen. Milos Maric en Wouter Corstjens hebben nog steeds vier gele kaarten achter hun naam staan en missen bij een vijfde boeking de uitwedstrijd bij Cercle Brugge. Maric behoort overigens weer tot de wedstrijdkern nadat hij tegen KAA Gent uitviel met een hamstringblessure en zes duels aan zich voorbij moest laten gaan. Ook Hrvoje Cale zit weer bij de selectie. Robson Severino Da Silva (enkel) en David Destorme (adductoren) zijn twijfelachtig. Jorn Vermeulen is er niet bij. De rechtsachter geraakte deze week geblesseerd op training toen hij z’n knie overstrekte. Vrijdagavond volgt een MRI-scan.

 

Volgende spelers behoren tot de selectie voor de wedstrijd Waasland-Beveren – RSC Anderlecht: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson (?), Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Rowell, Emond, Destorme (?), Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Coosemans, Sousa, Van den Eynde en Luyckx.