Go back

W-B – Sporting Charleroi (13-12): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Dit weekend staat alweer de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. Onze Leeuwen ontvangen op de Freethiel Sporting Chaleroi. De wedstrijd wordt afgetrapt op zaterdag 13 december om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Thierry Derycke.

Onze tegenstander van zaterdag is aan een knap seizoen bezig. Sporting Charleroi staat voorlopig achtste in de rangschikking, boekte een verdienstelijk gelijkspel tegen Club Brugge en stuurde landskampioen Anderlecht met een nederlaag richting Brussel. Vorig weekend werd de Waalse derby met rivaal Standard Luik wel met 0-1 verloren. De confrontatie tussen de Karolo’s en W-B eindigde enkele maanden geleden op een gelijkspel. 2-2 werd het op speeldag 4 in het Stade du Pays. David Destorme en Milos Maric brachten geel-blauw toen twee keer langszij nadat Enes Saglik en Giuseppe Rossini de Zebra’s op voorsprong hadden geschoten.

Charleroi en Waasland-Beveren doen het beiden behoorlijk de jongste weken. De beide teams wisten drie van hun jongste zes duels winnend af te sluiten en staan in de linkerkolom van de vormtabel. Wie zaterdag de zevende confrontatie tussen zwart-wit en geel-blauw op zijn naam kan schrijven, doet een goede zaak in het klassement. W-B kan overigens voor het eerst dit seizoen en voor de tweede maal sinds de promotie naar eerste klasse 9 op 9 boeken. In de JPL-stand staat W-B voorlopig twaalfe met twintig punten. Dat zijn vijf stuks minder dan de Henegouwers en zes meer dan het nummer 15, Cercle Brugge.

Geen geschorste spelers bij Waasland-Beveren. Wouter Corstjens moet wel uitkijken met vier gele kartons achter zijn naam. Ronny Van Geneugden kan nog geen beroep doen op Mijusko Bojovic en Niels De Pauw. De verdedigers werken verder aan hun individueel revalidatieprogramma. Milos Maric en Aboubakar Oumarou trainden de voorbije dagen voor het eerst weer mee met de groep. Na de prima verlopen trainingsweek komt het duel met Charleroi wel nog te vroeg. Maric behoort mogelijk tegen Anderlecht weer tot de selectie. Voor Oumarou is het zaak de komende weken ritme op te doen, o.a. in wedstrijden met de beloften. Ibou Sawaneh behoort na zijn elleboogblessure wel weer tot de wedstrijdselectie.

 

Na de laatste trainingssessie selecteerde de technische staf volgende spelers (in numerieke volgorde): Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Baldé, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa en Luyckx.