Go back

Beloften beginnen sterk aan Poule B: 6-1-winst tegen Oostende

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Maandagavond begonnen de beloften van Waasland-Beveren aan het tweede luik van de beloftecompetitie. Voor de eerste wedstrijd van W-B in Poule B kwam KV Oostende op bezoek in Puyenbeke. Het werd uiteindelijk een ruime thuisoverwinning voor de pupillen van Tim Bavré: 6-1!

Na Nieuwjaar worden de 16 clubs van de hoogste belofteklasse op basis van hun eindpositie in de reguliere competitie ingedeeld in Poule A en B. De eerste opdracht van W-B in Poule B was de thuiswedstrijd tegen de Kustboys. De partij werd door het regenweer afgewerkt op het kunstgrasveld naast het Puyenbekestadion. Het leek de jonge Leeuwen niet te deren, want na ruim tien minuten stond de 1-0 van Spangenberg al op het bord. KVO, met een erg jonge ploeg afgezakt naar Sint-Niklaas, bood aanvankelijk nog wat weerwerk, maar moest voor de pauze nog een tweede treffer slikken.

In de tweede periode kon geel-blauw de voorsprong verder uitdiepen, vooral in de slotfase dikte de score aardig aan. De bezoekers voetbalden zelf ook een paar kansen bij elkaar. Doelman Kenny Steppe moest zich enkel gewonnen geven toen een corner van Oostende in doel werd gekopt. Voor W-B kwamen Daimy Deflem (2x), Arne Van den Eynde (2x), Simon Spangenberg en Gyamfi Kyeremeh tot scoren. Volgende week maandag spelen de beloften op het veld van Cercle Brugge hun tweede wedstrijd in Poule B.

 

Waasland-Beveren: Steppe, Addy, Hebbelinck (73′ Pieters), Van Remoortere (65′ Cionek), Spangenberg (55′ Kyeremeh), Michot, De Pauw, Nys (80′ Achter), Van den Eynde, M’Sila, Deflem