Go back

Guido Brepoels nieuwe hoofdtrainer op de Freethiel

Tekst & Foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft Guido Brepoels aangetrokken als hoofdtrainer. Hij tekende op de Freethiel een verbintenis tot het einde van het seizoen. Brepoels zal samenwerken met assistent-trainers Wim De Corte en  Alex Czerniatynski en keeperstrainer Erik Amelinckx, die op post blijven.

Het clubbestuur kwam maandagochtend tot een overeenkomst met Guido Brepoels, die tot het einde van de huidige jaargang aanblijft als hoofdtrainer. Bedoeling is om vervolgens, na het behalen van de opgelegde doelstellingen, een langere, duurzame samenwerking aan te gaan. In de huidige sportieve situatie van de club zal het Brepoels’ voornaamste taak zijn vertrouwen en winnersmentaliteit te brengen in de ploeg, wat moet leiden tot een veilige plaats in de middenmoot.

De clubleiding van Waasland-Beveren heeft het volste vertrouwen in Guido Brepoels, die de voornaamste kandidaat was voor de functie van T1 en unaniem de voorkeur kreeg in de raad van bestuur. De geestdrift van de 53-jarige Brepoels is daarbij een doorslaggevende factor. Hij is een trainer die met zijn enthousiasme het maximum uit een ploeg weet te halen. Zo werd hij met verschillende clubs kampioen in 2e, 3e en 4e klasse en slaagde hij erin met het pas gepromoveerde STVV Play-off I te behalen. Bij W-B moet de veldmeester voor die extra bezieling en nieuwe impulsen zorgen in de spelersgroep, die tijdens de winterbreak zo veel mogelijk wordt samengehouden.

Brepoels begon zijn trainerscarrière bij de jeugd van het Nederlandse MVV. Daarna werd hij T1 bij verschillende clubs uit lagere nationale afdelingen, waaronder KSK Hasselt, KSK Tongeren en OH Leuven. Na een succesvol seizoen KVSK United ging de Limburger aan de slag bij STVV. Hij bleef er 3 jaar, werd er kampioen in tweede klasse en speelde er PO I. Vorig seizoen verzekerde hij met KFC Dessel Sport het behoud in tweede nationale.

Op maandag 5 januari om 16.30 u. organiseert de club een persconferentie waarin de clubleiding en Brepoels meer uitleg zullen geven over hun aangegane overeenkomst. De eerste training o.l.v. Brepoels vindt plaats om 14.00 u. op de trainingsvelden naast het Freethielstadion. Vervolgens wacht een vierdaagse retraite in een hotel in de buurt, waarbij trainer, staf en spelers elkaar beter kunnen leren kennen en intensief getraind kan worden op de eigen oefenvelden.