Go back

Fifa Masters Cup op Freethiel groot succes met recordopkomst!

Tekst: Ward Callens & Valy Van de Merlen – Foto: Valy Van de Merlen

Het begint stilaan een traditie te worden rond de jaarwisseling, het jaarlijkse FIFA-toernooi op de Freethiel. Afgelopen weekend was het weer zover: het tweedaagse FIFA 15-toernooi op Playstation 4 alias FIFA Masters Cup. Het toernooi werd georganiseerd in samenwerking met onze club en supportersvereniging WB De Groene.

Op zaterdag 27 december was de Freethiel het strijdtoneel voor het 1-tegen-1-toernooi, op zondag 28 december waren de teams aan de beurt. Met in totaal 240 deelnemers, 96 ‘single players’ en 72 teams van twee gamers, werden deze editie alle records gebroken qua opkomst!

Zaterdag ging Lars Van Meel uit Essen met de winst lopen. Hij versloeg Kachen Ahm in een bloedstollende finale na strafschoppen (6-5) nadat de wedstrijd zelf op 0-0 was geëindigd. De winnaar mocht naar huis met een geldprijs van €200  en kreeg daarnaast ook een bon voor Game Mania en een shirt van Waasland-Beveren. Ook de spelers die op plaatsen twee tot vier eindigden, werden niet met lege handen huiswaarts gestuurd.

Bij de duo’s ging de eindzege naar het team van Sven Debaets. Zij klopten in de finale hun gouwgenoten Jimmy Raus en partner na verlengingen met 4-3. Een straffe prestatie, het team van Sven keek in minuut 117 immers nog tegen een 2-3-achterstand aan. Ook de winnende teams werden met mooie prijzen beloond.

FIFA Masters Cup, het bestuur van WB De Groene en de medewerkers van Waasland-Beveren danken alle partners en sponsors voor hun steun en alle deelnemers voor hun komst. We zien elkaar binnen een jaartje voor het FIFA 16-toernooi! Klik hier voor de leukste foto’s van het toernooi!