Go back

Guido Brepoels: “Er is een basis om op verder te werken”

Tekst: Martijn De Jonge & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Trainer Guido Brepoels wilde na het 1-1-gelijkspel tegen Lierse vooral de positieve zaken uit het duel onthouden. “Er is een basis om op verder te werken. Dat geeft hoop.”, zei hij na de wedstrijd. “De weerbaarheid van de groep was fantastisch. Voor de match zou een punt niet goed genoeg geweest zijn voor mij, na de match misschien wel. Maar op het einde hadden we zelfs nog enkele kansen om de wedstrijd te winnen.”

Dat het in de eerste helft allemaal wat moeizamer ging, had ook Brepoels gezien. “In de eerste 25 minuten konden we moeilijk de bal in de ploeg houden. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd, met enkele kleine kansjes. Maar nog niet zoals het zou moeten zijn. Toch merkte je al dat er ruimte was tussen de linies bij Lierse. Na de rust hebben we die proberen benutten door voor een ruit te kiezen op het middenveld. We verhoogden de pressing en kwamen verdiend gelijk. Tot we het onszelf met die rode kaart moeilijk maakten.”

“We bewezen in de tweede helft dat we geen dode ploeg zijn, zoals velen dachten aan de pauze”, vervolgde de Limburger. “Na de rust kregen we het W-B te zien dat ik wilde zien. Ik ben fier op de tweede helft van mijn spelers. Dat geeft een positief gevoel. Met deze groep en deze mentaliteit zullen de resultaten zeker volgen.”

Brepoels kwam ook nog even terug op de situatie van Colin Coosemans. “Colin is een zeer goede keeper en heeft veel bewezen voor de club, maar de onrust daarrond nu heeft de groep niet nodig. Ik ben trouwens erg tevreden over de prestatie van Kenny Steppe, hij speelde een goede match.”