Go back

Guido Brepoels: “Ik geloof 100% in de slaagkansen van mijn taak”

Tekst: Ward Callens - Foto's: Kevin Reyns

Guido Brepoels leidde vandaag zijn eerste veldtraining op de Freethiel. Vervolgens werd de Limburger voorgesteld aan de verzamelde pers. De 53-jarige Brepoels gelooft 100% in de slaagkansen van de taak die hij bij Waasland-Beveren krijgt voorgeschoteld: de club in eerste klasse houden.

“Ik had onmiddellijk een goed gevoel na de eerste gesprekken met de club”, stak Guido Brepoels de persconferentie van wal. “Vandaag heb ik de spelersgroep leren kennen en hebben we afspraken gemaakt. Duidelijkheid is erg belangrijk voor mij. Taal zal geen probleem zijn. Iedereen spreekt de voetbaltaal en ik zal daarnaast ook veel individuele gesprekken voeren. We zullen nu werken aan een systeem waarin iedereen zich goed kan voelen, aangepast aan het spelersmateriaal en de kwaliteiten van de spelers. Ik geloof overigens in de kwaliteit van de groep. We gaan dan ook niet meteen transfers doen. Wij kunnen met deze groep overleven. Het is belangrijk dat zij nu het vertrouwen krijgen.”

Brepoels is erg blij dat hij weer op het hoogste niveau kan trainen. “Ik ben erg gelukkig met de kans die ik hier krijg. Ik zal er alles aan doen om ons doel te bereiken. Elke dag zal ik het maximale uit de spelersgroep halen. Ik heb een goed gevoel hier, voel me thuis. Waasland-Beveren is een echte familieclub. We hebben slechts 9 competitiewedstrijden om onze doelstelling te behalen. Dat is kort, maar ik stap in dit verhaal 100% overtuigd dat deze groep het zal redden.”

De overeenkomst met Brepoels loopt tot het einde van het huidige seizoen. “Maar de intentie is er zeker om ook na dit seizoen onze samenwerking verder te zetten,” vertelt CEO Dirk Poppe. “Het eerste doel is het behoud. Dat zal de komende 9 wedstrijden bloed, zweet en tranen kosten. Ik ben er wel van overtuigd dat we met de huidige technische staf en spelersgroep in staat zijn om ons doel te bereiken. Met Brepoels trekken we een trainer aan die beschikt over heel wat geestdrift en winnaarsmentaliteit, maar die ook van individuen een groep kan maken en die het beste uit elke speler kan halen. Hij verdient alle steun van het bestuur en iedereen die betrokken is met de club.”

IMG_0338plat