Go back

Guido Brepoels: “Ik verwacht 100% inzet van mijn spelers”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren vecht zaterdagavond een belangrijk duel uit met Lierse SK. Trainer Guido Brepoels verwacht van zijn spelers dat ze 100% gefocust en topfit aan de aftrap verschijnen. “Of we nu thuis of op verplaatsing spelen tegen Lierse, het gaat erom hoe we met de situatie omgaan”, legt hij uit. “Wij moeten spelen met onze kwaliteiten en mogelijkheden, met 100% inzet en een goede kwaliteit.”

Brepoels wil zijn spelers graag met de nodige durf zien spelen. “Wij moeten met lef spelen, durf tonen. Ik hoop dat wij meer kunnen brengen dan vorig weekend. Zo kunnen we telkens een stap vooruit zetten. Ik wil ook spelvreugde zien op het plein. Dan volgt de rest vanzelf.  Met angst spelen leidt tot niets.”

Wie zaterdag zeker niet tussen de lijnen zal staan is doelman Colin Coosemans. “Ik heb een goed gesprek gehad met Colin en hij is ermee akkoord om niet te spelen. Ik heb enkel jongens nodig die zich 100% kunnen focussen. Dat is ook een kwestie van duidelijkheid naar de groep toe”, verduidelijkt de veldmeester.

Intussen mocht Brepoels een drietal nieuwkomers verwelkomen. Floriano Vanzo, Kevin Osei en Dylan De Belder hebben echter nog nauwelijks met de groep getraind en behoren niet tot de wedstrijdkern voor de wedstrijd tegen Lierse. “De nieuwkomers tonen duidelijk onze plannen voor de toekomst. Hopelijk krijgen zij speelkansen in Play-Off II en kunnen wij hun kwaliteiten en progressie beoordelen.”