Go back

Brepoels: “Veel geleerd tijdens de stage”

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De vierdaagse afzondering van Waasland-Beveren kwam zaterdag tot een eind. Zo zat meteen ook de eerste werkweek van hoofdtrainer Guido Brepoels op de Freethiel erop. In die week is de Limburger al een stuk wijzer geworden, vertelt hij. “Ik heb enorm veel geleerd. Ik heb individuele gesprekken gevoerd en ook per linie. We hebben kunnen uitleggen welke kant we uit willen.”

“We hebben gewerkt aan een manier van trainen waarin de spelers zo snel en zo goed mogelijk iets oppikken” vervolgt Brepoels. “Deze groep heeft het nodig om op dezelfde manier te denken. We hebben een werkwijze gevonden om dat te bekomen. Met de discipline in de groep zit het alvast goed. De spelers moeten het daarnaast ook plezierig vinden om te komen trainen. Als je met plezier werkt, kan je meer. Als de uitvoering niet goed is, maak ik me daar niet druk in. Dat kan altijd gebeuren. Maar het begint bij de intentie. Die moet er zijn. Is dat niet zo, dan maak ik me kwaad.”