Go back

Guido Brepoels: “We geloven erin”

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Guido Brepoels zit zaterdag voor het eerst op het trainersbankje bij Waasland-Beveren. Tegen Zulte Waregem verwacht de Limburgse veldheer dat zijn spelers scherp voor de dag komen. “Iedereen moet scherp zijn en zijn taken uitvoeren. Is de uitvoering wat minder, geen probleem, dat kan gebeuren. Maar de intentie moet er zijn. Winnen zou een enorme boost geven aan iedereen. Het zal niet makkelijk worden, maar we geloven er wel in.”

Zulte Waregem is een ploeg met een sterke uitreputatie dit seizoen. Dat is ook Brepoels niet ontgaan. “Zulte Waregem doet het uit beter dan thuis. Ook hebben zij een trainer die tactisch erg sterk is en enkele nieuwe jongens die de Belgische competitie al kennen. We hebben een paar dingen aangegeven over hen aan onze spelers. Belangrijk is hoe zij daarmee zullen omgaan.”

Zaterdagavond om 20.00 u. wordt het duel tussen W-B en Zulte Waregem afgetrapt. Een kwartiertje daarvoor worden de oud-spelers van SK Beveren uit de jaren 70 gehuldigd (met o.a. Wilfried Van Moer, Marc Baecke en Heinz Schönberger). Wie weet zorgt hun aanwezigheid wel voor een extra duwtje in de rug.