Go back

Lierse SK – W-B (24-01): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Speeldag 23 van de Jupiler Pro League 2014-2015 plaatst Waasland-Beveren tegenover Lierse SK. De wedstrijd wordt gespeeld op het Lisp op zaterdag 24 januari om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Luc Wouters.

Lierse SK kon deze jaargang nog maar 3 keer winnen, speelde 5 keer gelijk en verloor zijn andere 14 wedstrijden. De Pallieters staan laatst in de stand en hebben met 14 punten een achterstand van 6 eenheden op W-B. Moeskroen-Péruwelz en Cercle Brugge zijn nog binnen handbereik want tellen slechts 3 punten meer in het klassement.

Het wordt zaterdag de achtste ontmoeting tussen Lierse en Waasland-Beveren in de hoogste voetbalklasse. Vorig seizoen stonden beide ploegen 4 keer tegenover elkaar. Dit jaar eindigde de heenwedstrijd op de Freethiel op een 2-0-overwinning voor geel-blauw na doelpunten van Robson Severino da Silva en Renaud Emond.

Guido Brepoels kan zaterdag geen beroep doen op David Destorme en Cédric D’Ulivo. Destorme ondervindt nog hinder aan de lies, D’Ulivo aan het bovenbeen. Ook Jonny Rowell en Mijusko Bojovic zijn er nog niet bij. Geen geschorsten bij W-B, Wouter Corstjens, Milos Maric en Hrvoje Cale hebben elk vier gele kaarten achter hun naam staan en moeten uitkijken. David Addy behoort tot de kern nadat hij deze week weer voluit met de groep kon trainen.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) werden opgenomen in de wedstrijdkern voor Lierse – W-B: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Ibou, Oumarou, Emond, Steppe, De Pauw, Blondelle, Coosemans, Sousa, Luyckx, M’Sila en Deflem.