Go back

Reacties na W-B – Zulte Waregem: “Hard blijven werken”

Tekst: Yves Van Hul & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren verloor zaterdag in eigen huis van Zulte Waregem. Siebe Blondelle, die weer 90 minuten op het veld stond, beseft dat de ploeg hard moeten blijven knokken voor elk punt.  “Ik denk dat we na de match ook de positieve punten moeten onthouden en daar verder op bouwen. Anderzijds mogen we ook niet blind zijn voor de minpunten. Ik denk dat we bijvoorbeeld veel meer kunnen in balbezit, maar dat kwam er niet altijd uit. De coach is hier amper twee weken en het is niet gemakkelijk voor hem om op die korte tijd automatismen in de ploeg te krijgen. Dat kost tijd, maar helaas hebben we die niet. Het enige wat we kunnen doen is deze week weer hard werken op training en zorgen dat we er tegen Lierse staan.”

Robin Henkens gelooft dat W-B met een volledig fitte kern voldoende gewapend is om het seizoen 2014-2015 tot een goed einde te brengen. “Alle capaciteiten zijn hier aanwezig, maar dan moet iedereen 100% fit zijn. Tegen Zulte Waregem moesten we het bijvoorbeeld zonder Destorme doe. Dat is toch iemand die iets extra kan brengen. Ook Oumarou zal nog even nodig hebben om weer helemaal top te zijn, wat perfect normaal is na zo’n lange afwezigheid.”

“We staan nu op de voorlaatste plaats met nog 8 wedstrijden voor de boeg”, vervolgt Henkens. “Dat is niet de meest comfortabele positie, maar we mogen onszelf ook niet té veel druk opleggen, want dat kan een verlammend effect hebben. We moeten verder bouwen op die positieve punten en ervoor zorgen dat we onze kansen volgende week wel afwerken.”