Go back

W-B Community op bezoek bij Fajar Baru in Jakarta

Community Manager Valy Van de Merlen verblijft momenteel in Jakarta voor een bezoek aan opvangtehuis Fajar Baru, een van de projecten waar W-B Community zich sinds enkele maanden achter schaart. Hij bekijkt er samen met Koen Vondenbusch van vzw Fajar Baru waarvoor de fondsen die Waasland-Beveren mee hielp te verwerven -onder andere met de shirtveiling na onze wedstrijd tegen KRC Genk- ingezet worden. Dagelijks brengt hij hier verslag uit.

 

Dag 1 – Woensdag 7 januari 2015

Dinsdagmorgen om 6 uur vertrok ik met een delegatie van Fajar Baru, met onder anderen de voorzitter van de vzw, Koen Vondenbusch (Wase Vijverwinkel), naar Schiphol om de vlucht te nemen naar Jakarta, Indonesië. Bij onze aankomst op Indonesische grond kwamen we meteen in een andere wereld terecht. Het tijdsverschil met België is 6 uur, dat was de eerste aanpassing, maar zowat alles is anders. Onbekende geuren komen op je af, onder andere van de populaire kreteksigaretten, de hectische toestanden op de luchthaven Soekarno-Hatta zijn overrompelend. Versuft van onze reis, zochten we onze bagage en passeerden we de douane. Gelukkig waren de douanebeambten niet te nieuwsgierig en konden we meteen naar de uitgang. Daar stond zuster overste Gabriella ons op te wachten met een minibusje.

Onze eerste stop maakten we bij pater Schreurs. Pater Schreurs is al jaren actief in Indonesië en verzorgt de werking van vzw Fajar Baru in Indonesië. Na een aangename kennismaking zetten we onze reis verder naar het opvangtehuis Fajar Baru bij de zusters van de Rozenkrans. Het opvangtehuis ligt aan de andere kant van de stad, een ritje dat toch wel wat meer dan een halfuurtje in beslag neemt. Onze ontvangst bij de zusters was indrukwekkend. Ik kreeg meteen een zelfgemaakte, geel-blauwe sjaal rond m’n hals en een prachtige bos bloemen. De kinderen van het opvangtehuis waren enorm uitgelaten en ontwapenend sympathiek. Ze hadden een prachtig, halfuur durend optreden in elkaar gestoken, speciaal voor onze komst. Nadien werd ons een uitgebreide maaltijd voorgeschoteld. Van een topontvangst gesproken!

Tijd om iets terug te doen, dachten we. We hadden allen onze koffers volgestopt met spulletjes en verrassingen voor de kinderen: pennen, ballonnen, stickers, puzzels, springtouwen en gezelschapsspelen. Ook gaven we vlaggen, wimpels en enkele prachtige ballen van Waasland-Beveren cadeau aan de kinderen. Daarnaast was er nog een leuke verrassing voor de kinderen. Wie het Mikado-spelletje kon winnen, kreeg het getekende Fajar Baru shirt van Arthur Irawan. De uiteindelijke winnaar was er maar al te blij mee! Het werd een lange dag vol nieuwe indrukken. Ik kruip onder de wol. Morgen staat er een belangrijke dag te wachten voor Fajar Baru!

 

Klik HIER voor de foto’s van dag 1 in Indonesië.

P1000490