Go back

W-B geeft dubbele voorsprong uit handen tegen KV Mechelen: 2-2

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft voor de tweede week op rij een gelijkspel behaald. Thuis tegen KV Mechelen werd het 2-2. Renaud Emond had geel-blauw in de eerste helft een dubbele voorsprong bezorgd, maar na de pauze zetten Malinwa W-B vast op de eigen helft en kwam het nog twee keer tot scoren.

Er was voor de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen een eerste basisplaats voor Jonathan Wilmet, na zijn debuut van vorig weekend tegen Lierse SK. Ook Milos Maric zag zijn sterke invalbeurt beloond met een plek in de basiself van Guido Brepoels. De middenvelder stond vandaag aan de aftrap van zijn 200ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Hrvoje Cale mocht eveneens weer starten.

Na enkele halve kansen langs beide kanten, voor David Hubert en Milos Kosanovic, was het W-B-topschutter Renaud Emond die de thuisploeg al vroeg in de partij op voorsprong bracht. Verdiend, want W-B stond sterk te spelen in de eerste periode. Het balbezit was voor KV Mechelen, maar het deed daar te weinig mee. Toen Wouter Biebauw kort voor de pauze Maric haakte in de rechthoek, wees scheidsrechter Laurent Colemonts naar de stip. Een koud kunstje voor Emond, die zijn tiende treffer van het seizoen mocht maken.

In de tweede periode grepen de bezoekers W-B meteen bij de keel. De thuisploeg werd vastgezet aan de eigen gevarenzone. Dat leidde al gauw tot de verdiende aansluitingstreffer: uitgerekend de ingevallen Dalibor Veselinovic bracht zijn team met een rake nekslag weer in de wedstrijd. KV Mechelen had daarvoor nog nooit kunnen scoren op de Freethiel tegen W-B. Een statistiek die de ex-W-B-speler en even later ook Seth De Witte naar de prullenmand verwezen. De gelijkmaker van Mechelen was niet onverdiend want W-B kroop na de koffie te veel naar achter en was onmondig in balbezit.

In het laatste kwartier kregen we weer een evenwichtige partij te zien met enkele kansjes voor beide teams. Gescoord werd er niet meer. Het bleef 2-2. Een gemiste kans voor Waasland-Beveren, dat nu wel op een punt komt van Moeskroen-Péruwelz en Cercle Brugge, die zaterdagavond beide hun wedstrijd verloren. Komende zondag trekt W-B naar de Genkse Cristal Arena.

 

Waasland-Beveren: Steppe; Sousa, Robson, Corstjens, Cale (79′ Addy); Wilmet, Rowell (79′ Ibou), Hubert (k), Oumarou; Emond, Maric

KV Mechelen: Biebauw; Matthys (46′ Paulussen), Bateau, De Witte, Kosanovic, Obradovic; Cissé, De Petter (k) (46′ Veselinovic), Hanni; Naessens (78′ Verdier), Claes

Doelpunten: 15′ Emond 1-0, 40′ Emond (pen.) 2-0, 50′ Veselinovic 2-1, 73′ De Witte 2-2

Gele kaarten: 21′ Bateau, 28′ De Petter, 39′ Biebauw, 66′ Robson, 72′ Cale, 78′ Claes, 87′ Verdier

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Toeschouwers: 4.853