Go back

W-B haalt met Jerry Vandam extra verdedigende versterking in huis

Tekst & Foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft met Jerry Vandam (08-12-1988) een extra verdediger in huis gehaald. De 26-jarige rechtsachter komt transfervrij over van KV Mechelen. Hij tekende op de Freethiel een contract voor 2,5 seizoenen.

Met Jerry Vandam (1,86 m, 77 kg) haalt Waasland-Beveren een nieuwe rechtsachter bij de kern. Ook kan hij uitgespeeld worden als centrale verdediger. Door de blessures van o.a. Cédric D’Ulivo, Jorn Vermeulen en Mijusko Bojovic was trainer Guido Brepoels immers beperkt in keuzemogelijkheden op die positie. Vandam gaat bij W-B een verbintenis aan voor 2,5 seizoenen, tot medio 2017. Hij zal het rugnummer 25 dragen.

De rechtsbenige Fransman met Ghanese roots komt transfervrij over van KV Mechelen, waarmee Vandam vorig seizoen 30 wedstrijden speelde. Dit seizoen stond zijn teller er op 5. Zijn opleiding kreeg Vandam bij de Franse topclub Lille OSC. Hij groeide er door tot in het eerste elftal, werd er landskampioen en won de beker. Tevens trad hij er verscheidene keren aan in de Europa League. In het seizoen 2011/2012 werd hij met succes uitgeleend aan de Franse eersteklasser SM Caen.

IMG_20150127_173630plat