Go back

W-B houdt met z’n tienen stand in Lier: 1-1

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waaland-Beveren heeft een punt gepakt op het veld van Lierse SK. Een opsteker gezien het wedstrijdverloop. W-B was al snel op achterstand gekomen, maar rechtte de rug in de tweede helft en Renaud Emond bracht W-B langszij. Toen Siebe Blondelle met rood naar de kant werd gestuurd, moesten de bezoekers nog een kwart wedstrijd met z’n tienen standhouden. Dat lukte, waardoor geel-blauw met een felbevochten punt op zak naar Beveren terugkeerde. 

Guido Brepoels voerde voor de uitwedstrijd tegen rode lantaarn Lierse SK twee wissels door in zijn basiself. David Addy startte op de linksachter nadat Hrvoje Cale last-minute afzegde wegens ziekte. Ook Colin Coosemans stapte niet mee op de bus naar Lier. Brepoels had aangegeven de doelman niet op te stellen met de huidige transferperikelen. Zo stond Kenny Steppe voor zijn seizoensdebuut en zat Benny Rogiest op de bank. Ook nieuwkomer Jonathan Wilmet behoorde meteen tot de wedstrijdkern.

Lierse SK verscheen met een flink hertekend elftal aan de aftrap. Enkel Hernan Losada, Hamari Traore en Sayed Ahmed Zizo waren basisspeler toen Lierse eind augustus te gast was op de Freethiel. Hoe dan ook was het geel-blauw dat de beste start nam. Na een klein kwartiertje kwam het ook verdiend op voorsprong via Uche Nwofor. W-B herstelde gaandeweg het evenwicht, toch bleef doelgevaar uit. Het was Lierse dat nog het dichtst bij een tweede doelpunt kwam. Steppe had een uitstekende save in huis op de uithaal van Rachid Bourabia. Opschudding net voor het rustsignaal. Aboubakar Oumarou werkte het leer tegen de netten, maar deed dat met zijn hand. Geen gelijkmaker, wel geel voor de Kameroener.

W-B kwam gretig uit de kleedkamer en groeide in de wedstrijd, al bleef het moeilijk om doelman Boban Bajkovic onder druk te zetten. Tot Renaud Emond opdook aan de tweede paal en een vrije trap van Milos Maric in doel werkte: 1-1. De bezoekers hadden het goede ritme te pakken. Maar dan werd Siebe Blondelle van het veld gestuurd na twee gele kaarten in dezelfde minuut. Brepoels liet dan Jonathan Wilmet debuteren voor een laatste wedstrijdkwart waarin W-B moest zien stand te houden met een mannetje minder.

Spanning was er genoeg in het wedstrijdslot, maar het spel lag vaak stil en echt goed voetbal was er niet meer te zien op het Lisp. Lierse kon de manmeersituatie niet meteen benutten en geel-blauw kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit op de tegenaanval. Zo kon de ingevallen Ante Vukusic nog voor gevaar zorgen na een counter. Hij koos echter voor een schot in plaats van de vrijstaande Oumarou aan te spelen. In de slotseconden kon W-B nog even dreigen met een scherpe voorzet van Wilmet die door Bajkovic werd onderschept. Zo bleef het 1-1 in Lier. Toch een opsteker voor Brepoels en de zijnen, die na een magere eerste helft na de pauze uit een heel ander vaatje tapten en met z’n tienen prima standhielden. Volgende opdracht: de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen op zaterdag 31 januari.

 

Lierse SK: Bajkovic; Traore, Mojsov, Swinkels, Capdevila; Zizo (60′ Wanderson), Bourabia, Micic, Losada (k) (80′ Benson); Nwofor, Velikonja (74′ Kouemaha)

Waasland-Beveren: Steppe; Sousa, Robson, Corstjens, Addy; Emond (89′ Vukusic), Hubert (k), Blondelle, Henkens (46′ Maric); Oumarou, Ibou (68′ Wilmet)

Doelpunten: 13′ Nwofor 1-0, 59′ Emond 1-1

Gele kaarten: 30′ Mojsov, 36′ Losada, 44′ Emond, 45′ Oumarou, 58′ Micic, 64′ Blondelle, 66′ Blondelle, 81′ Swinkels, 88′ Steppe, 92′ Addy

Rode kaarten: 66′ Blondelle

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Toeschouwers: 6.879