Go back

W-B – KV Mechelen (31-01): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Dit weekend staat speeldag 24 van de Jupiler Pro League op het programma. Zaterdagavond komt KV Mechelen op bezoek bij Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 u.  en wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Laurent Colemonts.

KV Mechelen maakt een wisselvallig seizoen door. Het spel is de jongste maanden vaak van een aardig niveau, maar mooie overwinningen worden vaak afgewisseld met onnodige nederlagen. Daardoor staat Malinwa voorlopig ‘slechts’ op een twaalfde plaats, met 26 punten. De troepen van trainer Aleksandar Jankovic moeten dus nog wat punten sprokkelen om helemaal zeker te zijn van deelname aan Play-Off II.

Onze Leeuwen tellen 5 punten minder dan KV en staan voorlopig nog in de rode zone. Met de veilige plaatsen in het vizier blijft alles echter mogelijk in de onderste regionen van het klassement. Spanning troef. Mits winst tegen KVM, kan W-B al een paar plaatsen stijgen in de stand. Het wordt de achtste confrontatie tussen beide elftallen in de hoogste voetbalklasse. Na 7 duels is de balans in evenwicht met 3 gelijke spelen, 2 overwinningen en 2 nederlagen.

W-B-coach Guido Brepoels kan zaterdag geen beroep doen op Siebe Blondelle, die na zijn dubbele gele kaart tegen Lierse geschorst is voor deze wedstrijd. Hrovje Cale, Milos Maric en Wouter Corstjens staan nog steeds op 1 kaart van een speeldag schorsing. Cédric D’Ulivo en David Destorme trainen intussen al (deels) met de groep, maar zijn er tegen Malinwa nog niet bij. Wel weer bij de kern: Jonny Rowell. De middenvelder is weer fit nadat hij de duels met Zulte Waregem en Lierse moest missen. Jerry Vandam behoort ook tot de wedstrijdkern tegen zijn ex-ploeg.

 

Volgende 19 spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdselectie voor het duel met KV Mechelen: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Ibou, Oumarou, Rowell, Emond, Steppe, De Pauw, Vandam, Sousa, Luyckx en Wilmet.